Ne velim da ne vjerujem, ali jednostavno ne kužim di je razlika između moje zemlje i zemlje istočnije od Zg. Potpuno mi je jasno da imate velike prinose, al ne kužim kak kad staviš 100 kg 3x15 imaš 6 tona na ral ili 10380 kg na ha. Ja sijem BC hibride i radim agrotehniku tako da dosta pazim na sve detalje i poštivam ih. Kukuruz mi je super čist i prinos mi je oko 7 t/ha. Gnojidbu radim sukladno sa mojim potrebama po BC-ovom katalogu za prinos oko 6 t/ha + zaorem gnoj i dobim tak kak gnojim. Ne kužim kak onda sa 100 kg NPK 3x15 dobi se 10.5 t/ha. Da li je razlika u zemlji, hibridu, nekoj drugoj agrotehnici, ostatku od prijašnje kulture ili nečem drugom? Di ja fulam, jer sa mojom gnojidbom bi trebal dobiti puno, puno više.
Vidi, pošto je 2012. bila sušna, ostalo je od prethodne godine nešto nepotrošenog gnojiva zato je i bilo toliko. Zemlje su dosta dobre ne mogu se požalit, ali bez dobre gnojidbe nema ništa to je istina. Lani sam bio kratak s lovom pa sam zagnojio toliko koliko sam imao, iskreno da velim nadao sam se puno manjem prinosu pa sam ovako i prezadovoljan. Ove godine je nešto drugačija situacija mogu bolje pgonojit, no ove zemlje na kojima planiram sijat su prilično nepropusne pa se nadam jedino ako bude suša da bude dobar prinos (prvi put sad radim te zemlje od ove godine su mi u zakupu), ali ako bude vlažna godina mislim da sam njbo jer sam jesenas orao po vodi. Nadam se da bude sve u redu.
Nego Krešo, jesi li provjeravao kiselost tla? Da nije prekiselo pa ti gnojivo nije apsorbirano?