• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2014.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

damirpolgar

Član
Tu od
6 Velj 2014
Poruka
465
Prvi puta kad špricaš korov(kukurz 3 lista 1 l),kad je 40 cm 2 l ,i kad skoro ne moš u njega 3 l na 100 l vode.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Kada pogledaš cijenu jedne litre fertine ili negog drugog sličnog sredstva i količinu koju trošiš ista stvar ispadne da u startu daš više gnojiva ili u prihrani i rezultat će se isto tako vidjeti.

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
Da li se mozda zna koja bi mogla biti cijena novog kukuruza, vidim da je ove godine skoro svugdje dobar pa mislim da bi mogla biti niska cijena.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
gadna, neki dan sam čuo od jednog čovjeka da pokušava uvalit 9 jutara za silažu, ali neće nitko. nije samo dobar kukuruz, nego ga ima more. ispod đakovačke obilaznice ga ima da mu se ne vidi kraja. ja sam se uplašio kad mi je bacio svaki po 2-3 klipa. ali, sad vidim da je na svakom barem jedan veliki. bit će kukuruza za izvoz :D: ako bude 0,80 kn i to s 14% vlage, bit će više nego super. nema druge, nego u silose, jumbo vreće, na tavane i čekat. proći će nova godina brzo.

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
Kod nas su prosle godine masovno izvozili za Italiju i Sloveniju. Nadam se da i ove godine se bude netko pojavio. Bojim se jedino da budu velike vlage zbog kasnije sadnje a i ima puno kise.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
E sada se tu pojavljuje problem hrvatskog jala i razjedinjenosti. Trebalo bi se udružiti više ljudi koji imaju znatnije površine pa pregovarati za cijenu i količine, ali kako se naši ljudi ne mogu dogovoriti ni sami sa sobom biti će svega i svačega.

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
U mojem kraju kukuruze izgledaju ljepo ali mislim da ipak nece biti tako veliki prinosi koji bi mogli zadovoljiti nisku cjenu koja se nudi.
Čujem da je Rwa sad na oko 60 lipa sa 25% vlage
Žita su dobro izgledala ali nakraju su loše zavrsila

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
po onome sto sam ja vidio po polju extra prinosa bas I nebude,istina kuruza izgleda lijepo ali to je manje bitno,najbitnije je kakav ima klip i koliko ga ima a tu je stanje puno manje bajno.a ono najgore ce'se vidjeti u desetom mjesecu kad ude kombajn pa se vidi prinos ali I vlaga koja bi mogla biti j.... ko nije sparao na urei tome bude gusto.silaza sigurno bude za pet.:)

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
naša nije vidjela ni u od uree, samo kan pa su sve zelene ko žaba, od fao 300 do fao 600, imaju po dva tri klipa i sve skoro podjednaki, al bojim se da ako nastavi ovakvo vrijeme, to se nebude ispunilo kak spada i puno bude pokvarene..

a mislim da ste preveliki optimisti s ovih 0,80 kn/kg, puno je zasijane kuruze i sad je sve po sud dobra tako da..

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
ako ne bude kod vas, bit će kod nas. a na potezu đakovo - vukovar se proizvede 70% kukuruza u hr, ako statistike nisu lagale kad se ono o alfatoksinima pričalo. mada se, tada, svašta lagalo, jelte. ja sam bubnio 0,80 i reko da bi bilo super da bude tako s 13% vlage. doduše, mene ne šmirgla to previše, ja se nadam da ću imat cca 20 t, od toga ostavit 5 t, a ostalo može i čekat lijepše dane. samo ga dobro osušit, da se ne zahebemo ko prošle sezone, pa sad čitavu godinu ne moram kupovat ugljen za kovačku vatru :icon_mrgreen:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Oče li se moči sa strojevima u polje kad dođe vrijeme za to ako ovako nastavi ? Kod mene nejde nešto posebno niti pješke

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Cini mi se da se moj 539 bude namucil ove god s beracom, dobro kaj mi je sve na ravnom, ali i tu je negdje blato pa bi moglo biti izvlacenja i svega..

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Gdje nije voda pojela kukuruz izgleda odlicno,po dva dobra klipa ima skoro svaka stabljika,ipak je to PIONIR N01,

Prilozi

• IMG_20140816_183247.jpg
    IMG_20140816_183247.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 84
  • IMG_20140816_183311.jpg
    IMG_20140816_183311.jpg
    73.8 KB · Pregleda: 77

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ma svinje vole rovati po livadi,traze gliste,i kada je ovak dosta kise po ljetu uglavnom ne diraju toliko kukuruz,barem kod nas.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh