marko93
Legenda
- Tu od
- 31 Sij 2008
- Poruka
- 5,893
taj sjetvospremac koristimo vec godinama,potpuno je zamijenio tanjuracu,i jako fino radi,i u tvrdoj zemlji,samo treba brzine.bil je 220cm,onda se stari valjak vec sav polomio i svinuo pa mi je prijatelj napravio novi prosle sezone i pokazal se dobar u sitnjenju zemlje. to cudo je robusno i tesko ko sam vrag,jedva ga dvojica dignemo i premjestimo. zetora 5011 je i taj dizao,a kamoli jos jedan takav. :icon_eyes:
sad smo ga prosirili na 2.5m,pojacali,ima ukupno 29 opruga,malo obojali... 6340 se mora igrati s njim,sluzil bude za zatvaranje brazde,i na parcelama gdje se sade presadnice da svako malo proletim radi korova,posto su one prazne do polovice 6.mj.
rd ipak bude dosla,bas za te presadnice i pogotovo krumpir gdje treba dubina koju s njim nebrem postici,makar ima visoke opruge.
inace sam isprobao s zetorom 2,5m eberhardt rotobranu i nosi i tera ju bez problema.
Čini mi se da je previše opruga na 2.5m širine:^): ,ide oko 10 opruga na 1m radnog zahvata..
Moj savjet,napravite još jedan valjak iza,ima još par slobodnih dana do ulaska u zemlju a taj jedan dodatni valjak smanji jedan prolaz u pripremi zemlje..