Moze 2,2 ali bez prednje daske sa tkz pacjim nogamaROKI kaže:ÄŒugi kaže:Koja max. širina može ići sa 539?
Sa IMT-533 (nije velika razlika od 539) vučem IMT-ov sjetvospremač 2.1 m zahvata sa 2 reda valjaka i prednjom daskom. To je previše za fergusona jer ga nemožeš vući 2. brzom što je prava brzina da bi sjetvospremač napravio posao. Ja ga vučem prvom i to mu je puno kad pogledaš realno.
Ja bih preporučio 1.8 m sjetvospremač i sa njim se ferac igra i 1. i 2. brzom. I svakako sa daskom i dva reda valjaka jer 2 bolje mrve i sitne od 1!
U proljeće ga i koristim. Al samo u "lakim" tlima.Ratarko kaže:Sve ovisi o tvojim potrebama .
Na slici se vidi da si išao u brazdu ... mi u brazdu idemo uvijek prvo tanjuračom pa tek onda sjetvospremačem ili radi kako si i do sada sa rotodljačom , ide puno sporije ali je gotovo iz jednog prohoda . Bilo kako bilo taj ti sjetvospremač nije prilagođen za rad po brazdi u jesen ( je nakon zime za proljetnu sjetvu ) .
alen28 kaže:Ja koristim sjetvospremač i za jesensku sjetvu. Nema tanjuranj samo idem niz brazdu i prođem dva puta i gotovo! Nisam siguran ali mislim da je 2.1 m širok i 533 ga vuče bez problema.
Ratarko kaže:Po slikama bi se reklo da je to solidan stroj .
Zanima me da li se događa da mu suha/tvrda busa zemlje zaglavi između zvijezdi i zaustavi iste ?
Mislim da ne može zbog velike blizine tih zvjezdastih snopova ili se ipak dogodi ?
bogec kaže:i taj čovjek je imo problem sa ležajevima i zvijezdama pa je zvao u sloveniju da im to ne funkcionira baš nekak , oni su došli složili neki drugi sistem koji radi bez greške i sad se serijski tak radi jer onak kak si i ti ROKI imal nije bil dobar, sad se zvijezde ne štopaju i radi bez greške. njima u sloveniji je bilo drago da je netko reklamirao jer žele da ljudi budu zadovoljni i nisu ama baš ništa naplatili, već su pitali ako tko još takvi problem ima da ima jave.uglavnom pozitivno od njih, ipak doči iz druge države zbog ležaja netko drugi bi poklopio slušalicu a ne da bi došao u jednu selendru.
sjetvospremač mi se taj sviđa i htio sam ga kupit al nisu bili na gudovačkom sajmu ove godine, pa ih moram zvat.od svih što sam vidio taj sjetvospremač najfinije priprema zemlju, RATARKO i tebi bi bio dobar taj pošto imaš repu a ja puno trava, treba nam sitna zemlja
ROKI za zetora 4320 koja širina bi mi bila dovoljna za 60ks pošto si imo takvi , a koji za 95 ks? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: