Polako, hajdmo detektirati razlog, uzrok - zašto.Zato i ne volim tandemke, uz jos par razloga.
Taj podatak o teretu ce nam morat otkrit vlasnik.
Kad bi svaku manu proizvodaci placali svi bi propali.
Razgovarajmo molim te i idemo baratati činjenicama.
(Kao referencu da navedem da smo, dok sam radio "u firmi" iz Njemačke uvezli rashodovani rabljeni obradni centar, s dva izmjenjiva stola, za malo manje od 100.000 EUR-a. Kod puštanja u rad smo skužili da kod izmjene stolova, na jednome nastaje poplava hidrauličnog ulja ispod stola, ali na prvi mah nitko živ nije znao odakle i zašto. Uprava firme prvo nije dala da sami radimo defektažu i popravak, angažiran je bio vanjski specijalizirani servis. Nijemci su nam za popravak nudili drugi "stol" za ni manje ni više 50.000 EUR-a, ali i njima je bio preskup pa su stroj kao neispravan prodali nama. Da ne duljim, nakon višemjesečnog pokušaja defektaže i popravka vanjski je servis ODUSTAO. Uprava nije dala da se kupi pre-skupi stol.
Dobili smo "mi iz održavanja firme" odriješene ruke.
Jedan se naš kolega zatvorio na stroj, sjeo na stol i pustili smo ciklus - bez alata. Uočio je odakle pršti "uljna magla", na šeširičima klipova za indeksiranje stola. Napravili smo / istokarili i zakalili nove. U Gumiimpexu izradili nove gumice, brtvila. Trošak je bio par stotina kuna, ne računamo svoj rad. Primili smo "pohvalu i naklon Uprave", kolega je dobio i novčanu stimulaciju, Nijemci nisu mogli vjerovati, ja sam otišao u penziju, stroj je ostao raditi punim kapacitetom. Sve ovo sam ti napisao da ti ukažem da znam konstruktivno razmišljati, ako treba može i inovativno....)