W
wajbul
Guest
da nije malo kasno za sadnju
avaka čast, extra izlgedaju...
da se malo pohvalim, i ja sam nabavio sebi kultivator, i moje će tako izgledati za koju godinu
koji ti je razmak između stabala???
ja svoje kontam u petak ili subotu špricati, evo kiša samo što ne počne, pa mi ne gine da čekam da prođe
...kvaliteta košta...a i vrati se uloženo, višestruko )Kupujem danas ako bude, al cijena im velika, 33-38 kuna sadnica.
...ma OK, samo htjedoh reći da se, kad su ovakvi izvrsni uvjeti kao što je to ovoga proljeća tj. dug period lijepog i sunčanog vremena, može znatno smanjiti broj tretiranja...npr. za breskvu je bilo dovoljno jedno tretiranje "chromodinom" protiv kovrčavosti, a za sve koštičavo voće samo jedno tretiranje "signumom" i sl. u cvatnji protiv monilije (umjesto uobičajena 2)...e to mi možeš govoriti sada koliko hoćeš, nisam stigao, moram priznati, a planirao sam, šta bi sada, nema mi druge nego čekati da se kiša smiri
...ako misliš na breskvu, sigurno ne smetajel smeta šta ako nije prskano drugi puta sa Signumom a noćas pala ova kiša? ja mislim da nebi smjelo smetati ako se plod odmetnuo bez obzira što ima cvjeta još na njemu jel?
...ako misliš na breskvu, sigurno ne smeta
pa kad voćka odbaci 70posto cvjeta ideš protiv osice,ne kad odbaci sve,koliko ja znam za šljive je tako,imam dvije u dvoru8)
...ne trebaš prskati prerano, cvijet treba već masovno početi odbacivati latice...i prskaj predvečerKako suzbiti sljivinu osicu? Ima koji preparat za spricanje ili nesto?
Ali uvjet je da ne nasteti pcelama koje su u vocnjaku.
Ako moze pomoc ...
...ne trebaš prskati prerano, cvijet treba već masovno početi odbacivati latice...i prskaj predvečer
...npr. direkt (isto što i fastac) jako je dobar za šljivinu osicu
Ok.
Znas mozda ima neki "ekoloski" pripravak za to spricanje? Da ne prkskam tom kemijom. Eto koliko toliko da ne zahebem pcele.