E ovaj Tatko je pun trikova
Ovo više nema veze sa voćarstvom. Evo mojih kuka za kapute i nastaviti ću ih i dalje praviti. A zamislite koliki bi porast bio da ih nema i da sam preveo samo na jednu granu.
Kuke 2011 sa nešto ploda, opterećeno stablo donja elipsa, 2012 bez opterećenja plodom gornja elipsa.
Pogledajte štetu od samo jednoh krivog pupa kojeg sam ostavio, nisam vjerovatno dobro vidio od dole. Cijela strana bila u hladovini i pogledajte koliko manje ima rodnih grana!!! Jedna mala glupa greška.
Evo upoznajte i Katinku, šljiva sa dugim elastičnim granama kao neke antene, obožava ići u metlu obožava...
Katinka dozrijeva oko 10. jula , šljivolika ,plavo ljubičasta mirisna , sitna . Stablo vrlo bujno i neukrotivo vrlo teška za oblikovanje krošnje. Teško se prodaje kao konzumna s obzirom da je plod sitan a otkupljivači konzumne robe žele što veće plodove , premda je Katinka šljiva sa vrlo izraženom aromom i dobro izbalansiranim odnosom šečera i kiselina odnosno vrlo ukusna, za preradu dolazi rano (otkup šljive za preradu počinje od 15.avgusta)
Tatko baš smo u nedjelju nas tri forumaša spominjali kako neka šljiva radi grane kao breskva, a je to užas za rezati, ali rodna je