Branimir 105 s kaže:
[quote="Čerevec":kf76c0r4]Vidim grašak i žitarice su zanimljivo krmivo. Jel ima tko napravljenu analizu hranidbene vrijednosti sjenaže graška i žitarica? Ako ima, kakvi su rezultati?
Ajde za onog cara koji će odgovarati na ovo pitanje(ko bi to mogao biti :scratch
) nek i meni odgovori na jedno pitanje.
Gledam malo po kojekakvoj literaturi o smjesama s graškom pa me zanima kolko vremena treba proći da se grašak može ponovo sijati na istu parcelu pošto svagdje piše drugačije. Hvala.[/quote:kf76c0r4]
:shock: ko bi to mogao biti
imam je analizu, zanimljiv podatak moje sjenaže graška i pšenice je sadržaj proteina, sadrži 15% proteina, znači tri kile sjenaže zamjenjuje kilu soje, naravno tu su i sve druge tvari, od ugljikohidrata, suhe tvari .........
vidio sam ja svašta u kakti renomiranim časopisima, pa tako i u gospodarcu ovom gdje su moje slike, joj mene joj koji su to nebulozni podaci, neke stare sorte se spominju koje se ne proizvode više.
pa ču ja odgovorit, svi oni u teoriji imaju minimalno četveropoljni plodored, ali u praksi može svake druge godine ič grašak, naime ne valja samo sijat grašak po grašku, sve druge kulture su dobri predusjev i grašak je svima dobar predusjev osim samom sebi iliti leguminozama tj djetelinama, soji, grašku....
zanimljiva je rečenica u tim novinama čim ih otvorite lijevo dolje, piše ne odgovaraju za sličaj štete ili neuspjeha, pa kak ja mogu stajat iza svojih riječi jer znam da nekim tehnologijama baratam, ali eto to je tak kak je
o da grašak je sve zanimljiviji pogotovo stočarima jer je podosta jeftin izvor proteina i sveg drugog , i ima siguran prinos i veliku tonažu, jedna zahvalna kultura