dmatkovic96 kaže:Lijepo lijepo dečki, znači i grašak se sije na veliko
sad je tak kak je, ali bum se i ja vama malo priključio tam na ljeto kad krene sirak, zašt bi vaše krave papale bolje nego moje :mrgreen:
marko hurlimann xa86 kaže:
ŠANANA kaže:Ovako je danas tekla sjetva graška + zobi kod mene :mrgreen:
Zemlja je površine 1 Ha, ujesen je navožen stajnjak po kukuruzištu i izorana je duboka zimska brazda u 11. mjesecu :!:
sijanje graška rasipačem, oko 180 kg na ha :!: bude mase :mrgreen: :mrgreen:
sjetva zobi sijačicom, oko 120 kg na ha :!:
Malo je graška ostalo gore, al kak veli bogec da je to jaka biljka i da bude to sve skupa dobro, mislil sam valjati, al isto veli da netreba, pa nebudem :!:
Bogec, ne kužim onaj post s grahoricom i špricanjem, jel si to ti posijao grahoricu il kaj :!: :!: :mrgreen:
Jel se to meni činilo, il je bilo malo sjemena još nekakvog u zobi, možda grahorice :?: :mrgreen: :mrgreen:
bogec kaže:fino fino
ja da sam ti doneso prikolicu sjemena ti bi sve posijao na to polje :mrgreen: , mirno spavaj bude to gusto ko kefa
hranjiva ima dovoljno, za kan češ još malo čekat dok ne krene rast :!:
rekli su kišu, budeš vidio nakon toga da če pustit korjen zrna koja su vani i budu nikla, taman si napravio, jer je več kod nas popodne padala kiša
onaj post- štos je u tome da sam ja posijao grašak a susjed je mislio da to treba bit čista pšenica i da je lupila divlja grahorica, al ustvari to je bilo posijano polje
u sjemenu zobi je bilo graška, tak da si još malo dobio graška, inače grahorica ima sjeme crne boje :!: