gmiža kaže:kolika je razlika u prinosu između smjese posijane u jesen i ove proljetne! :?:
meni se ova proljetna čini nekak sigurnija buduči da je manja vjerovatnost da ti polje zalije voda, ko ono koliko se sječam kaj je šanana stavil negdje u nekom postu a čini mi se da je baš tu i posijal svoj grašak?
vidim da svi masovno sad sijete, sad bi i najrađe i ja al sam sve več izorganiziral tak da nemrem ništ mjenjat, moram čekat jesen i onda na najvišoj zemlji drapam nekih 6 rali za probu do tad vi uživajte u svom graškogradu :lol:
gmiža kaže:ma grašak če ič na površine na kojima da pada kiša mjesec dana ne leži voda, imam tekvih 8 rali samo stari treba dat zeleno svjetrlo i to bu to- ak mu se sudanska dopadne( a koliko vidim i čujem od drugih-ne baš svih, trebala bi) grašak ide bez brige :roll:
Baš sam pričal s mariom al onda bu mi problem to sve hranit istovremeno kak sam si ja to zamislil :scratch
gmiža kaže:nije vezano za grašak, al daj mi reci u kaj prelaze šečeri prilikom fermentiranja sjenaže(sirka i sudanske)?-da je s prisustvom zraka onda bi u alkohol ovak ?,nisam pital mariju
ŠANANA kaže:Sad kad dođe repica i lucerna, to hranim za zeleno, a još uvijek bude graška i sudanske, pa ajd kak sad to sve skupa ukombinirati na malo krava (6 komada), koje jako puno mogu pojesti i ja ima dam da jedu, al svejedno baš ne mogu to sva smazati odjednom, nažderu se i legnu i preživaju, a u jaslama još ima :scratch :scratch :scratch :blackeye :?: :?:
Institut kaže:
jucky kaže:sutra konačno sijem zob za kosidbu ( kad se počnu strojevi kvarit pogledam u nebo i mislim: zašto baš ja? ) pa imam jedno pitanje za majstora SSGŽ. Imam stočnog graška od prošle godine, sijan za zrno, pa mislim i njega dodati zobi. Koliko bi toga išlo na 1 jutro ?