J
jucky
Guest
priznaj bogec! ti grašak u plasteniku imaš! :shock: :shock:
ŠANANA kaže:jasam danas bio u polju, vidio svoj posijani grašak i zob, danas je točno 14 dana od sjetve i sve za sad miruje, nema klijanja još, kiša je isprala dosta zemlje sa sjemena i ima ga dosta na površini, baš me interesira kaj bude iztoga svega skupa :scratch :scratch :scratch
ŠANANA kaže:ma kod mene ništ, sve miruje, nije niti zob krenula, budem još pričekao par dana, pa čemo vidjeti, samo da bude toplo i da krene :!:
ŠANANA kaže:Ok mr. bogec, stripit čemo se još malo :mrgreen: :mrgreen:
Nego ono sa slika gore ti je ozimi :?: :?:
Nije mi jasno kak onda može ovaj jari stići toga ozimog, a vidi ovog kakav je, kad si reko da je razlika par dana :scratch :scratch
Helena kaže:Hej ljudi stiglo sjeme stočnog graška ,ali činimi se sa zakašnjenjem ,dali sijati ili ne ,šta kaže bogec.
Stiglo je 200kg graška ,sad koliko možemo posijati sa tim sjemenom ,mislimo sijati rasipačem za umjetno sa lulom . Planiramo nešto u smjesi sa zobi a nešto za zrno ,neznamo dali naši lokalni kombajneri imaju mogućnost ovrći grašak za zrno , Čini mi se bogec da nas ista sudbina tjera i mi sve što pokušavamo uvesti sve moramo sami jer do sad smo sve prvi sijali od sudanske, kukuruza evo sad i stočnog graška ,pokušat će mo i krmni sirak ,dobro je što te imamo na ovome forumu .bogec kaže:Helena kaže:Hej ljudi stiglo sjeme stočnog graška ,ali činimi se sa zakašnjenjem ,dali sijati ili ne ,šta kaže bogec.
posij, odmah :!:
ja sam prije 4 godine sijao jari grašak sa zobi 5.4. i bio je čaroban, predivno, u to vrijeme još nisam imao ozimog, pa sam koristio jari sa zobi za sjenažu, ili čisti za zrno
kolko češ posijati
p.s malo jača gnojidba npk, na taj način anuliraš malo pobjegli rok, ali ok sve je to još ok, samo udri po polju, ošini po prašini
Helena kaže:Stiglo je 200kg graška ,sad koliko možemo posijati sa tim sjemenom ,mislimo sijati rasipačem za umjetno sa lulom . Planiramo nešto u smjesi sa zobi a nešto za zrno ,neznamo dali naši lokalni kombajneri imaju mogućnost ovrći grašak za zrno , Čini mi se bogec da nas ista sudbina tjera i mi sve što pokušavamo uvesti sve moramo sami jer do sad smo sve prvi sijali od sudanske, kukuruza evo sad i stočnog graška ,pokušat će mo i krmni sirak ,dobro je što te imamo na ovome forumu .
ŠANANA kaže:Danas sam bio u unutarnjoj kontroli u Graškogradu :mrgreen:
Zob je sva vani, a grašak isto kreće, nevjrojatna je to biljka, pustio je korijen cveč oko 10-tak cm u zemlju, a klica ide prema gore, več ima i po 2 listića :mrgreen: , stvarno sam se ugodno iznenadio kad sam vidio
i onosjeme što je ostao odozgora, pustilo je korijen do kine u potrazi za hranom i to isto napreduje :shock:
evo ga, mali je lud :lol:
možete si misliti kakvo to bude za jedno 10-tak dana ak ostane ovakvo vrijeme, vlage ima dovoljno, i samo nek bude sunca, to bude nabujalo do neba :mrgreen: ,
jedva čekam da dođe u fazu da ga mogu prihranit s kan-om, da mu dam onaj poriv da krene :mrgreen:
a nesmijem se sjetiti kad dođe u cvatnju, dok se zabjeli, a na kilometre i kilometre uokolo nam toga, dok seljani skuže kaj to je, ma budu me spod oka gledali 3 mjeseca , a dok budem bale vozil budu čavle bacali po cesti :lol: :lol:
M.M. kaže:I ja sam danas bio u obilasku graška i ječma posijanog jesenos, ali sam zaboravio mobitel da slikam...ječam je oko nekih 30cm visok, a grašak je upola manji i rjeđi... :scratch sad mu samo treba sunca i začas će to u sjenažu, a onda kukuruza na to polje.