abrkili kaže:
juxi,pa nađe se dobra rolobalirka i za 4000 eura... uostalom nije baš neophodno da je s noževima.
i manje, evo tu kod mene ljudi kupuju balirke s noževima jer imaju mogučnosti, pa prodaju jako dobre balirke bez noževa za bagatelu
balirke s noževima su konstruirane za sjenažu, jer su jače napravljene, robusne, evo moja je teška 2,5 tona a ne izgleda nešto ogromno, ali je masivan materijal,. ali sjenažu možete napravit i bez noževa, i ja sam do ove godine imao sjenažu svu bez noževa, ali naravno kad sam več uložio ogromne novce onda neka sječe na komadiče s noževima.
juxi javi mi se na pm kroz par dana :!:
helena, ako sam pomogao više nego državne institucije koje bi to trebale radit, drago mi je za čut
vodio sam se uvijek onom - moja trava uvijek mora bit zelenija od susjedove :!:
svi mi imamo različite uvijete uzgoja, raznim iskustvima pridonosimo usklađivanju proizvodnje na temelju iskustava ( koje državne institucije nemaju), tako da se može vidjet što može uzgajat juxi, helena, ili naposlijetku ja koji pomičem granice
nikad nisam bio sebičan pomoči, uvijek sam pomogao, i kad su mi bale razrezali i kad mi namjerno rade štetu ja i dalje se normalno ponašam, i dalje proizvodim čak s još večim motivom, a to je uspjeti :!:
tržište i ini čimbenici uvjetuju da se proizvodi više i jeftinije, dobro je dok postoje kulture poput graška, lucerne, sirka, koji ipak uz podosta ulaganja ipak daju jeftiniju proizvodnju, koji podmiruju potrebe životinja, i na kraju vama donose kakvu takvu korist, da je teško teško, ali nikad i nije bilo lako
sami ne možemo opstat, sami za sebe zatvoreni u 4 zida, zato postoje neke stvari poput razgovora, interneta i ovog foruma pa ipak se mogu saznat neke stvari, vidjet slike iz drugih primjera, tražit objašnjenje, sve je to nadopuna postoječem znanju, ili saznanje novih znanja :!: