BELEC7340 kaže:Bogec daj mi malo dočaraj proizvodnju graška za zrno...imam nekaj u glavi...nekaj bi ja to iskemijal...
Daj molim te ukratko : sjetva,sjeme,gnojenje,žetva, skladištenje!
BELEC7340 kaže:@ bogec
bakterizacija??? :?: :?: :?:
BELEC7340 kaže:Bogec s čim se šprica?...
kak graška skladištiš?
el se oče skuriti?!
koliko rodi prosjek?
BELEC7340 kaže:Bogec el ti zemlju za grašak oreš u proljeće ili zimska brazda?
Veliš da samo zatanjuraš skupa s umetnjakom koji su prethodno razbacani rasipačem...?
Špricanje prije nicanja, a s čim točno?
naj se srditi ak sem dosaden, vidim da ti znaš znanje, po mi je uživancija slušati tvoje savjete...
Helena kaže:Bogec! meštre, moramo te razočarati .silaža smjese stočnog graška i zobi rađena sa samoutovarnom prikolicom danas otvorena ,i negdi smo fulali samo je sredina u redu ,a krajevi i gornji sloj je pljesniv sve smo to nekako prebrzo uradili jer se spremala kiša a i nije ugaženo baš najbolje,ali sve u svemu neodustajemo od stočnog graška ,naručeno je 400kg ozimog ,Budemo sutra popratili i slikama
Helena kaže:Bogec! meštre, moramo te razočarati .silaža smjese stočnog graška i zobi rađena sa samoutovarnom prikolicom danas otvorena ,i negdi smo fulali samo je sredina u redu ,a krajevi i gornji sloj je pljesniv sve smo to nekako prebrzo uradili jer se spremala kiša a i nije ugaženo baš najbolje,ali sve u svemu neodustajemo od stočnog graška ,naručeno je 400kg ozimog ,Budemo sutra popratili i slikama
Mario!Mislim da je masa bila presuha ,a i zatvaranje nije bilo bog zna što ,sutra budem uslikala silos i masumario kaže:Helena kaže:Bogec! meštre, moramo te razočarati .silaža smjese stočnog graška i zobi rađena sa samoutovarnom prikolicom danas otvorena ,i negdi smo fulali samo je sredina u redu ,a krajevi i gornji sloj je pljesniv sve smo to nekako prebrzo uradili jer se spremala kiša a i nije ugaženo baš najbolje,ali sve u svemu neodustajemo od stočnog graška ,naručeno je 400kg ozimog ,Budemo sutra popratili i slikama
Kakva je bila vlažnost mase? Bolje da je vlažnija jer se da bolje sabit. DObro pokrili najlonom???????
Helena kaže:Jedu jedu ,ali ne tako slasno kao zelenu masu . ova godina je jako dobra za trave bar kod nas ,tako da imaju jako puno zelene mase ,svaki dan pojedu punu samoutovarku ,tako da mislim da je i to razlog zašto baš ne jedu tako slasno .Reci mi jel u pravilu travna silaža ima onako izrazit miris , cijelo selo vonja , :roll: .Eeee!da mljekarski list ,i naši početci .Moram proznati da nam je jako puno pomogla ekipa iz mljekarskog lista (gosp, Volarić.Ladišić ,Svečnjak,Leto itd strašna ekipa artyman: krava koju muzemo ja i muž na slici je rekorderka štale ,da su sve onakve rolo balarica bi bila kupljena sigurno