juxi kaže:
lele bogec, jel ti daješ kakve fitohormone pa ovo ovako raste :!:hehe pa ja bih pjevao da mi je u ovakvom stanju čovječe :!: juče sam išao i malo obilazio nakon što se ovaj snijeg istopio...nije bilo većih promjena od ovih slika gore, možda jedino grašak da se još malo počeo razvijati pa se lakše uočava, doduše gdje je mogao rasti ispod 40cm snijega i na -20 prosle sedmice :mrgreen:
skoro svaki dan ga obilazim i gledam dal će išta od ovoga ostati...hoće li se morati na proljeće preoravati, ako na ovako ekstremnoj godini ovo uspije onda je ovo što bih ja u žargonu rekao biljka budućnosti
hehe fitohormone, hehe :mrgreen:
bilo je kod nas sad minus 18, i ok duplo manje snijega , tako da smo imali skoro iste uvijete.
hoče biljke rasti ispod snjega, ječam fino niče ispod snjega, npr.
bude se to pokrenulo i bude to ok sve bilo.
inače se grašak sije na dublja tla koje su kvalitetnija, ali nije pravilo, malo me je iznenadilo preoravanje prirodne livade kod tebe i sijanje graška na to, ok sve to bude bilo dobro, samo više gnojiva treba bacit, u više navrata i kad krene bujat bude bilo super, dok bih ja na toj livadi prve godine posijao ljulj.
sijao sam ja na preorani ljulj ove godine jari grašak, proljetno oranje, pa je bilo super, tak da je kod tebe možda manjak hranjiva u tlu
samo ti meni poslokaj da ja vidim polje, da znamo nešto poduzeti.
evo drugo moje polje, graškograd
pšenica je veča od graška i tako če bit do prolječa, onda grašak stupa u akciju
što dokazuje i ova slika
i malo za promjenu grahorica sa pšenicom
helena