to ti je svugdje problem jer svaka sjemenarska kuča ima još brdo raznoraznih dorada i šta mislite kako se tamo poštiva neka norma,nazovi direktno u Bc i pročitaj im partiju ako počnu izmrdavati priprjeti sa polj.inspektorom,ako bude reakcije ok ali sumnjam jer to je sve u p.m.,jednu godinu sam ja tako prošao sa jesenskim ječmom i ostalo je samo na pokvarenom telefonu,ja osobno više od Bc a ništa ni pod razno zbog bahatosti pojedinih tipova,to je moje mišljenje,probaj nazvati pa budeš vidio šta bude ,pa javi da čujemo kakav je bio ishod
zemo koliko si placao grasak po kg.Evo koacno stigao Grasak NS Junior.Sad Mene zanima,koliko zobi bacit po hektaru sa
graskom.Imam 75 kg graska za 8 dunuma (nepuni hektar).
zemo koliko si placao grasak po kg.
nebi to bilo lose posijati za sjeme, dali se moze posijati grasak u neoranu zemlju mislim bila je zob prosle godine i jesenas potanjirato, i dali bi se u to moglo posijati
ja danas posijao 0.5 ha graska sa zobi
Ajkula prijatelju kakvo je stanje kod tebe sto se tice grahorice, mene malo grasak u brige bacio...od kako je niknuo u 10. mjesecu takav je i dan danas...sutra cu vidjeti da uslikam pa da malo prokomentiramo...mislim nije porastao za ovih 7-8 dana topline niti centimetar...
Reci mi sta ti mislis je li vrijeme za KAN ?????
A druga stvar je u tome ako mi njega mislimo trpati u silose u 5.mjesecu...(znam da si ti sijao grahoricu- to je manje vise ista star) i onako razmisljam u 5. mjesecu je kod mene tritikal jedva 20 cm visok...uz sta ce se grasak penjati ???
A kako je kod mene tritikal tako je i kod tebe pšenica...ista prica...nekako mi taj 5. mjesec prekratak da bi se dobila onolika masa s pocetka ove teme, ja kad sam zvao institut Novi Sad covjek rekao 60-70 tona po hektaru...jel moguce da se ta masa "stvori" u ovih sljedecih mjesec i pol...
Kladio sam se s puncem da ce grasak u drugoj polovini 5. mjeseca biti u silosu nagazen a sad mi se cini da vec trebam skupljati pare da mu platim kilu janjetine...