Emy jel ga planiras odmah kositi i praviti sjenazu,ili ces prosusivati malo?
Pazi ovako...juče sam zvao Institut u Novi Sad...pa je taj čovjek sto sam imao kontakta s njim juče za ranije otišao s posla, radi se o njihovom koordinatoru za naučnu i stručnu podršku, i onda su me preusmjerili na drugog čovjeka ali isto tako je koorinator za naučnu i stručnu podršku koji se igrom slučaja nalazi tu negdje u BiH...i on mi je rekao da to trebam kositi sto prije...
Da trebam na ovakvom vremenu provenjavati 2-3 dana (to mi se čini malo previše)
Da trebam do zemlje ne stavljati najlon nego slamu ( ja sam ga pitao sta je bolje i rekao mi je slamu)
Da trebam imati inokulante (ali sam rekao da ih ovdje kod nas trazim već neko vrijeme ali ih niko nema u ovim prodavnicama niti ih imaju namjeru nabavljati, a iso sam čak i u firmu koja je zastupnik za Unsko-Sanski kanton niti oni to nemaju)
U nedostatku inokulanata ide kukuruzna prekrupa...ali NE ZNA koliko i na koju količinu niti masu.
Da trebam imati sloj od oko 15 cm i onda mogu gaziti s IMT 560
...
Iako sam ga pronašao na internetu da je gostovao u stručnim emisijama i da ima iza sebe brdo radova nekako mi je bio nesiguran, ipak ću čekati ponedjeljak kad su mi rekli da će dr. Vojislav Mihajlović (Voja) biti na poslu, njega ću ipak zovnuti jer mi je nekako, ako ništa bar samouvjereniji...ali ne zamjeram niti ovom sto sam s njim juče razgovarao jer sam ipak saznao ponešto a i veza je bila loša pa sam ga jedva razumio...
P.S
Naoštrio sam BČS....idem probati s njom kosit ....