poslao g. Horvatu mail pa da vidimo dal ce netko da se javi ili su još svi na skijanju.
grašak u silosu ti je pomiješan sa crnom ili sa bijelom zobi (dali bim ga moga tako pomiješanog sijati) :scratch:scratch
PS: Bcinstitut koliko vidi na njihovoj stranici imaju samo ozimi grašaka (sijanje u X mjesecu)
http://www.bc-institut.hr/krmno bilje za web.pdf
znam to ali iz mojeg zrna graška su izlazile neke bube i bio je šupalj,valjda neki graškov žižak.a sjeme što sam uzeo preko dukata od bc-a je sve niklo..
I kod mene je tu i tamo bilo šupljeg i slupanog zrna, ali niklo ga je poprilično. Posijao sam ga 2 rali i vidim da se sad njive dobro zelene, uglavnom se vidi pšenica. Majstor Bogec kaže da će ga u proljeće biti dosta i još previše, jer se grašak jako razgrana. Živi bili pa vidjeli:drinkers:
javio mi se gos. Saša Simić iz bc-a i imati če stočnog graška samo još nezna cjenu i vrijeme isporuke...
PS: Matija dali bim mogao jari jecam i grašak skupa sijati???? naravno žeti za zrno
jel se moze jos naručiti sjeme proljetnog stočnog graška iz bc-a?
Jedno pitanje,moze li se sejati grasak ni zob na na njivi gde je bila lucerka,hvala
odgovor neznam :icon_e_biggrin::icon_e_biggrin::icon_e_biggrin:
ali ja cu sijati jari ječam + grašak na njivi gdije je bila lucerna (rabašpanja)
čemo viti ča če od tega biti :s:
PS: pošto nemam sijačicu za žito dali mogu sijati grašak centrifugalnim rasipačem za umjetno gnoivo??? ili bi bilo bolje sa onim na ruku?????
Možeš sijati sa rasipačem ja isto na taj način sijem prvo razbacam ječam onda grašak i sve pet na kraju ..
Nisam baš siguran za sjetvenu normu ali mislim da ide 150kg graška 50kg žita kao nosača ako se sije za grašak za košnju neznam ja sijem ječam večinom i na ral stavim 25kg graška za zrno trebal bi stavit više graška ali sam i sovim dosta zadovoljan imaš na 130 stranici tablicu koju sam stavil za sjetvu graška neznam jeli baš zadovoljavajuča ali neki stručnjaci su je napisali ..