Ma slažem se ja stobom i meni to nejde baš ta količina nesječam se više od kud sam izvukel tu tablicu ali sam zval jednog agronoma i pital pa mi je dal objašnjenje da ide sasvim mala kolićina jer jedino služi kao nosać a neznam kak tu kolićinu rasporediti na hektar možda ko ima pneumatsku sijačicu jednostavno drugi način nevidim
Mi smo nekad sijali cisti grašak dvorednom sijačicom za kukuruz ali u dva prolaza samo to traje predugo i nismo stavljali nikakav "nosač" i teško je bilo zeti jako polegne još ako ti pade kiša prije zetve pa počne trava rasti sami problemi cak smo jedne godine pokosili i isprešali u male kockaste bale i tako davali svinjama jesti ko da je sijeno nazalost tu su veliki gubici zrna i zato smo bili odustali
Sad sam ja odlucio ponovno sijati grašak i budem posija nesto u monokulturi jedan dio sa jarim ječmom a jedan sa zobi pa da vidim sto najvise paše a sjeme bim si napravio za drugu godinu
sve žitarice sijem rasipačem za umjetno centrifugalnim i jako sam zadovoljan ali sto se tiče graška imam strah da ce rasipač zmrviti sjeme