ja sam sijao proteklih godina stočni jari grašak , bio sam zadovoljan sa prinosom i sve to super , ali prošle godine me razočaral definitivno , prinos jadan uz jako kvalitetnu agrotehniku , nekih 1200 kg/ral ,a dok je to bilo prijašnjih godina 3 t/ral
i da nisam vjerovao stricu kad mi je kombajniral proteklih godina , kolko to zemlje ide u kombajn da to kombajna jako je.. u zdrav mozak , grašak voli poleči i onda moraš polizat praktički zemlju jer su mahune na zemlji , pa ide puno zemlje kroz kombajn , a to i nije baš poželjno , sad kad sam si sam kombajniral vidim i znam da je to muka isusova za kombajn , čisito sam ga 2 sata od zemlje , malo bila vlažna i sve se na elevatorima nakutilo , reko hvala ljepa , radije ja kukuruz posijem , ljepo kulturno ga skinem i to je to..
treba ga dosta puta špricati , pa onda moraš prati špricu , e da je to nekih 10 ha onda bi se i to nekak ispaltilo a ovak tko ima vremena i volje za to neka sije...
trebalo bi izmisliti neki poseban heder, ustvari on je izmišljen ali to i puno košta, neisplativ je..
da bih htio mogao bi sijati , zemlja se osušila za sijetvu taman , ne sva nego ona lakša zemljišta