• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Re: Sjetva SOJE 2009

Može i tako ali mora se biti u sjeni,ne na suncu,ne praviti velike količine unaprijed.Sjeme ne smije biti ni prevlažno ni presuho radi mogućeg štopanja sijačice.

M

MaliBrko

Guest

praviš koliko nti stane u sijačicu

T

tomonh

Guest

Npr. na sto kila ide paketič i na njega da stavim oko litru vode ili više,kolko vi stavljate. Čul sam da je sa pivom dobro,al šteta pive.

T

tomonh

Guest

Danas sam sa Agropreradom sklopil ugovor za soju. Kad sam ga pročital jeza me lovi. 12% kamate na gnoj,a ako neiskoristiš odobreno onda imaju pravo na kamate dodatne 10%. moral sam sklopit ugovor zbog plasmana.

B

Bobo

Guest

Danas sam cuo zanimljiv podatak da u mom kraju (nekih 20-25 sela) samo nas trojica iz mog sela ugovorili soju s kutjevackim kombinatom. I to ujak 10 jutara, mi 10 jutara i jedan susjed nas oko 1 hektar za probu...

Uvjete iz ugovora ne znam, nit me zanimaju jer se ne zelim zivcirati, otisli, ugovorili, potpisali, uzeli gnojivo i to je TO... Potpisao bih ugovor bez obzira na kamatu, jer bez ugovora nista nema, a ove godine planiram otkupnu cjenu soje od bar 1.5kn ali jos je pre pre pre rano za spekulacije oko cjene, ali u nadi je spas ;)

T

tomonh

Guest

Prošlu god. ti je standard kvalitete bila oko 2.5-2.6kn. Ovu bu dobro ako bude oko 2 kn. Sam kaj kod nas nema više sjemena u agropreradi,tek če doč u srijedu,navodno da je opasna navala na soju,jel su se svi opekli na kukuruzu. Čul sAM DA JE NEKI KOPERANT OSTAL DUŽAN OKO 700.000kn prošlu godinu.

B

Bobo

Guest

Cuj, soja je prosle godine bila skupa, ove godine ak bude 1.5Kn, bit ce super...

K

KRESO

Guest

kod mene ove godine svi će sijati soju tak sam skužio po pričama , tak da nisam siguran kako će biti na jesen...

T

tomonh

Guest

Znam da je sa sojom ludnica i da ju svi traže i siju. Ja imam puno više zemlje od prošle godine pa sam ju primoran sijat da si proširim plodored itd.

R

Rajtek

Guest

Slike pripreme i sjetve soje 13.16.04.2009.

Usred posla otpo mi auspuh pa sam moro završit bez njega, puko dio na grani na koji ide auspuh.

B

Bobo

Guest

I kod nas se danas sijala soja:

Prvi prolaz:

Stari mjesa biofixin:

Kad netko kaze "Prosao sam sito i reseto" odmah pomislim na nju:

I jedna s zarista svih zbivanja:

Posijano je oko 8 jutara, od planiranih 10 sveukupno. Sutra se u praznom hodu dovrsava sjetva, tako da i to skinemo s dnevnog reda. Suho je da je to kriminal jedan, kazu kisa u ponedjeljak, pa necu valjati da nebi napravio asfalt od njive. Stari je zadrljavao sjeme jer nisam stigao na sijacicu napraviti drljacu, al to ce do sjetve zita svakako biti, ako ne i prije ;)

Nazalost, boljih slika nemam, potrudit cu se sutra malo poslikati...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Ljepi strojevi pogotovo MF 8)
Samo zašto ti sjetvospremač onako gura puno zemlje naprijed :?:

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423

Bobo kako to potpisuješ a da ne čitaš što potpisuješ pazi da se nebi posle tukal po glavi

M

MaliBrko

Guest

Zato što sam pustio blanju skoro do kraja tak da bolje ravna nivu
a može vuč tak da nije problem

B

Bobo

Guest

snupy kaže:
Bobo kako to potpisuješ a da ne čitaš što potpisuješ pazi da se nebi posle tukal po glavi

Kako drugima, tako i meni... Bez ugovora nema otkupa pa si misli sto ces sa sojom kad ju sknes s njive...

Slike koje sam rekao slikati, nemam jer nisam mobitel ponio na njivu... nekih clipova iz pripreme ima sto su me stari i brat snimali, a to kad dobijem od njih, dignut cu na jubito, pa o tom potom ;)

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

sa cime planirate zastitu od korova?
cini mi se neko da mi je spominjao "hussar" za soju da se ide nakon nicanja.
Inace do sada sam skoro uvijek imao problema sa ambrozijom.Koja je formula za njeno unistenje?

M

MaliBrko

Guest

Ja sam osnovno prskanje išao s 0,75kg/ha senata i 1l/ha Dual Gold
i ići ču u korekciju s lagunom
mislil da FLEX spali dobro ambroziju sam on djeluje trenutno

R

Rajtek

Guest

Kalkulacija troška sjetve soje za ovu godinu.....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh