• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

MaliBrko

Guest
Re: Sjetva SOJE 2009

pa ja mislim da može
a ta sva sredstva bi trebala potamanit gusjenice koliko je meni poznato

B

Bobo

Guest

Ja cu gamad tamaniti FASTAC-om... Pokazao mi se super protiv leme, repicine pipe, te kojecega ostalog...

T

tomonh

Guest

Jel se može soja prihranit preko lista otopinom urea i u kojem postotku. Kad se prska ona gamad a njih nema jel su po danu skrivene jel če one pokrepat ako na njih nepade sredstvo.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

Evo malo slika od prošlih radova,nisam imao vremena prije staviti.Radi se o kultivaciji soje,kultivator je rau 6 reda a zakačen je na imt 533 raširen da može u redove soje ,inače je soja sijana na 50 cm.S sojom smo završili do žetve,već tu i tamo ima poneki cvijet.
Slika161.jpg

Slika159.jpg

Slika158.jpg

Slika157.jpg

M

MaliBrko

Guest

To navigacija na sjedalu? :lol: :lol: :lol: :lol:
Imam i ja takav kultivator samo 7 redi i izbacio sam sjedalo, sam moram pazit još i na njega, aonak to ganjam s 565 drugom i gas

B

Bobo

Guest

daniel2356 kaže:
ja izbacio i kultivator i kultiviranje soje.

Takodjer...

zitna sijacica, svaki drugi red, dobro oprskam i po potrebi korekcija... Soja zatvori redove i to je TO.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

ja neidem u osnovnu gnoidbu soje, ni u osnovno prskanje, ni u prihranu. ni u kultivaciju, idem u korektivno prskanje sa lagunom i harmony, sve uspije 100% prskanje, samo mi nekih 3 hektara nije nešto u redu, ponovo je trava poterala, koštan i loboda, pa ću sutra vjerojatno ponoviti, još nije soje prevelika. a izraste mi oko 18-20 metara po jutru. sijem na 45 cm.

M

MaliBrko

Guest

Pazi da nije počela cvast čito sam negdje da nije dobro tretiranje kad počne cvast

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

nije još počela cvast, ta je malo kasnije sijana. ne sijem nikad ja soju jako rano, skoro zadnji u selu, a vršim negdi u sredini, ali sijem pretežito DORU, a nađe se i PODRAVKE

T

tomonh

Guest

Ja sam sijal prvi put i za sad mi se dobro čini pola kaj sam posijal sam stavljal urea oko 80kgna ha,i tu je puno bolja,visina do koljena,dok je ostatak malo niži pa budem sutra bacil oko 100kg kana jel valda bude nešto od kiše.Prskal sam sa lagunom oko 90g/ha širokolisni su se posušili,dok uskolisni su zeleni al su ostali mali i nerastu.Imam samo koranu jel druge mi nisu dali.Neznam zašto mi nije uspjelo cjepljenje mješali smo u samohodnoj mješalici na polju i prekipali u sijačicu.,ph je oko 6.Vidio sam da ima cvjetova.

stjepan

Član
Tu od
30 Lip 2009
Poruka
189

imam u soji neku travu kao divlja metla samo na jednom komadu s čime bi mogao to eiješiti

V

valtra_8550

Guest

daniel2356 kaže:
ja neidem u osnovnu gnoidbu soje, ni u osnovno prskanje, ni u prihranu. ni u kultivaciju, idem u korektivno prskanje sa lagunom i harmony, sve uspije 100% prskanje, samo mi nekih 3 hektara nije nešto u redu, ponovo je trava poterala, koštan i loboda, pa ću sutra vjerojatno ponoviti, još nije soje prevelika. a izraste mi oko 18-20 metara po jutru. sijem na 45 cm.

daniel i mi smo isli sa lagunom i harmonijem kao i ti ali isto nismo uspjeli na nekim poljima suzbit lobodu i koštan...cak se ne brinem tolko za koštan koliko za lobodu...s cime da to unistimo? zna li netko neki otrov ili da idemo na neku radnu akciju..pocupamo to pa nek ide...

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

možda ponovo sa lagunom, ako ne cvate soja, ali pričekaj da se netko iskusniji javi. ja sam prije par dana posijao dva jutra soje, po ječmu, pa budemo vidli jel bude stigla sazrit, ako ne, ide plug i zelena gnoidba,a i budem pobacal repicu po strnjacima za zelenu gnoidbu.

B

Bobo

Guest

Decki, s lagunom se smije prskati samo jednom u godini, zato vecina proizvodjaca prska lagunom Pola po pola doze (split aplikacija) Tako da ono sto prodje prvi krug prskanja, samo malo povene da ga drugo prskanje skroz unisti. Uz lagunu svakako i harmony i nemas brige s korovom u soji..

@stjepan: Kakva trava kao divlja metla? Daj neku sliku da vidim kako to izgleda, jer nemam pojma ni kako divlja metla izgleda, a kamo li nesto slicno njoj...

stjepan

Član
Tu od
30 Lip 2009
Poruka
189

kako bi objasnijo naraste visoka i do metar i pol jako se razgrana batvo bude jako debelo kad se osuši bude ko drvo kad iscvate ima cvjet poput resa zelenih

stjepan

Član
Tu od
30 Lip 2009
Poruka
189

još nešto sa lagunom sam šprico dva puta po pola doze i uspilo je super samo se ta trava izvukla poslije ovi kiša

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh