Re: Soja 2008.
Znaci napravis predsjetvenu pripremu cekas oko 5 dana i onda sijes i poslije nekoliko dana prskas totalnim herbicidom dok soja nije jos proklijala.
Nesto sam slicno procitao da u Vojvodini rade i sa suncokretom.
BAJA kaže:soje sijem najvise i sto se tice roda sve od njiva zavisi i od gnoiva.Svasta sam isprobavo sto se tice gnoiva izvadis analizu zemljista pa ces videt kojoj parceli sta treba od viska neboli glava.a za prskanje trave evo moj primer kako ja prskam;spremim zemljiste zategnem je odma za setvu cim vreme dozvoli to je otprilike do desetog aprila ostavim ga do otprilie 15 najsak dana posijem i onda sacekam par dana i dok jos nije pocelo nicat oprskam totalnim herbicidom 1 litrom po jutru da unisti onu sitnu travu a soja jos nije pocela nicat kada soja pocme nicat ona sitna trava crkava e posle kad soja ima prvi trolisak onda je prskas od zavisnosti koje trave opet ima usko lisnate ili siroko lisnate obicno koristim pulsar kobru harmoni pivot i posle ako ima sirka fuzelend mora biti cista njiva ako sve uradis na vreme i dozama otrova ni premalo ni previse ak ti nesto nije jasno slobodno pitaj
Znaci napravis predsjetvenu pripremu cekas oko 5 dana i onda sijes i poslije nekoliko dana prskas totalnim herbicidom dok soja nije jos proklijala.
Nesto sam slicno procitao da u Vojvodini rade i sa suncokretom.