Dobro to vama ide, samo...
Jos kukuruze nisam posijao, ne znam cemu zurba... Lane sam prvi u kraju posijao soju, jer mi je bilo dosadno, pa sam starog posjeo na jedan traktor i ja na drugi i posijali soju 10.04. Vidio nas kolega iz susjednog sela, pa je i ona sijao sutradan tj 11.4. Sve bi bilo ok da se 4. ili 5. dan nije uhvatio mrazcina da ti pamet stane. zemlja bila idealna za pripremu vlage taman, ma sve milina. poslije tog mraza smo 10 dana ko manijaci i mi i susjedi ceprkali po njivama da vidimo jel soja klija ili ne... zivciranje na kubik...
Lijepo su mi govorili da pricekam, ali NE, ja idem i kostalo me zivaca samo tako... Bolje mir pa malo kasnije sijati, nego zuriti. Lanjske godine svi koji su sijali poslije nas, tocnije poslije tog mraza, svacija doja je prije zatvorila redove nego nasa, svi sijemo zitnim sijacicama u svaki 2. red, tj 25cm razmaka izmedju redova, ali je nasa kasnila 5-6 dana za drugim sojama. Jos jednom napominjem da su uvjeti i priprema bili idealni za sjetvu, kao i temperatura, samo eto, taj mraz pomrsio planove.
U soju krecem tamo iduci tjedan, ne vrijedi mi prije nista mrdati, pogotovo kako sad pada neka kisica, pa ce sjetvospremac odraditi bolji posao.