• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
nema teme "soja 2011" al vidim da se piše u ovoj pa evo slikica od soje...slika je od prije tjedan dana.....

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
mjerio mi je kolega vlaznost soje. 14,4 % tako da ce soja jos neko vrijeme pricekati. u gornjim mahunama je jos mekano zrno a lista je otpalo dobrih 90% pa i vise

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
jel tko od otkupljivača izašao sa cijenom soje ?
u italiji je vpc 3,00 kn/kg .

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
na drugom forumu su spominjali da je agrokor izasao sa 2,40kn.
a tu blizu mene se nudi 2,30 bez obzira na lom i primjesu navodno :scratch

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
a j.... im milu mater. Ameri prognoziraju rast cijena gnijiva za oko 20 % i da ga kupimo sa ovom cijenom soje ?

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
ako sam dobr skužio sadašnji pravilnik o kakvoćio soje
vlaga 13% nečistoće 2%
cijena se uvećava odnosno umanjuje proporcijonalno odstupanju od minimalnih vrijednosti .
po mome ako je vlaga 12 onda se cijena uvećava ali to nisam doživio ni lani a nebudem ni ove godine .
jel netko zna sa kojom točnošću se prikazuje rezultat mjerebja vlage
za primjesu je 0,1 % ali za vlagu nisam nijgdje uspio pronaći podatak.

S

seljaček

Guest
Jučer skinuto 4 rali soje rezultat zadovoljavajući prinos 7300 kg vlaga 10,3% primjesa 2,7%.
za cijenu kažu 2,35 kn isplata odmah ili 2,40 isplata za 30 dana.(lihvarenje ovo sa cijenom) ipak sam ju stavio u polog. nek čeka bolju cijenu.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ni kod mene ništa drugačije prinos 2,3t/ha,ali još uvijek ima nade da će biti bolja ova što je još zelena.soja mi je stvarno odlično izgledala ali izgleda da je ova suša ipak učinila svoje.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
2, 3 eventualno 4 :rolfer:

kod mene soja pobrana. prosjek 2,2t/ha, vlaga oko 8% i primjese isto tako. soja je bila relativno cista samo je mjestima ostala jako niska pa je bilo dosta zemlje u prikolici. nije rezultat za hvaliti se ali nagodinu ce biti bolje..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
nije ništa čudno za korov njemu vručina i suša očito pašu,tu blizu sam vidio prije neki dan jedna firma žela soju i imali su dosta korova iako dobro vrše tretiranje,ali godina je zbilja ekstremna:partyman:

tinda

Član
Tu od
20 Kol 2011
Poruka
592
nije ništa čudno za korov njemu vručina i suša očito pašu,tu blizu sam vidio prije neki dan jedna firma žela soju i imali su dosta korova iako dobro vrše tretiranje,ali godina je zbilja ekstremna:partyman:

gdje i koja firma

tatar

Član
Tu od
16 Ruj 2009
Poruka
454
soja od "vrta" je bila sva u ambroziji
kod nas soja 2,35 kn/kg za lova odmah.
Jučer skinuli jedan komad 0,6ha da imamo za hranit, prinos cca 2,3 t/ha vlaga 14%

darebn

Član
Tu od
19 Tra 2011
Poruka
146
Kod nas stanje sa sojom strasno, prinosi jako losi... na jedan hektar imao sam oko 1.3 tone ... jako lose.. ali opet u okolini je najbolje bilo je parcela po 500 kg po hektaru ... jako losa godina za sve 2 mjeseca nismo imali kise a sad pada kao luda vec 2 dana .....

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Soja 2012.

Evo da soja dobije svoju ovogodisnju temu.

Sjeme je spremno, spricivo je spremno.. sorta korana je u pitanju. stavio sam u posudice da vidim klijavost ali nemam jos rezultate.
krecemo poslije uskrsa, cim vrijeme dozvoli. ovaj put bez biofixina na nekih cca 12ha.

cisto radi usporedbe, lani smo poceli sijati 9.4.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh