• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,938
Re: Spremanje trave

Ove bale ne prikolici koje su ispod su prirodne livade,ova gore kaj je i mjesto gdje je slikano je neka mješavina neznam čega...Ubiti sve smo sušili..
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: Spremanje trave

Jao kod nas stoji voda,mi smo jučer jedva pokosili kak je bilo mokro,danas probali prekretat ali ne ide,probat čemo sutra,ipak ima još dosta vode na livadama kod mene.

Nego marko,zašto vežeš sijeno sa špagom,a ne sa mrežom?
 

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Re: Spremanje trave

Aha :mrgreen:

A bolje je sa mrezom sta ne?
Ali ustvari i ovak ti se ne raspadne
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
Re: Spremanje trave

ma isti klinac mreža ili špaga. ja imam obadvoje. s mrežom je lijepša bala na oko ali jednako drži mreža ili špaga. stvar je ukusa. jedino što meni mreža dođe jeftiniaj od špage :mrgreen:

ja ču staviti slike dok mi komp to dopusti. slika imam ali nešto me zeza. nadam se da će se riješiti kroz koji dan.
ljudi samo sušite dok se još može, jer za nedjelju najavljuju kišu OPET :evil: :( :( :( d
 

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,397
Re: Spremanje trave

evo i kod mene malo sijena..

slika010800x600.jpg


slika015800x600.jpg


posijan dts, ali u prvom otkosu je bio skoro samo ljulj. sve ce to ovce pojest.. :)

da, inace ide red, dva manje, ali da ne moramo ici dva puta.. i naravno, opet nije sve stalo :?
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: Spremanje trave

Košnja:
dsc00821.jpg

dsc00820cb.jpg

dsc00819a.jpg

dsc00818f.jpg

dsc00817d.jpg

dsc00816f.jpg

Baliranje i odvoz:
[youtube:zy7v14sx]HyHLVjxcodQ[/youtube:zy7v14sx]
dsc00814ye.jpg

dsc00811mc.jpg

dsc00810.jpg

dsc00808ly.jpg

:mrgreen:
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Re: Spremanje trave

Joj kolega nebi ti vise bio u kozi sad je to sve trebalo odvest...aaa....jaoo kad se sjetim tih malih bala pa dode mi da placem...xD..:)
 

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
438
Re: Spremanje trave

@ dino
Koliko je bilo bala, jel bila zabava cijeli dan? :mrgreen:
Vidim da moarš gaziti sijeno jer ti je traktor dosta širok, gdje kapčiš balirku? Ja sam svoju istu takvu terao s 542, a kapčio sam je na hidraulik na koji sam dao napraviti poteznicu s više rupa tako da sam je mogao zakapčit i malo desno od centra traktora, ali nije mi to bilo potrebno jer je 542 uzak.

@Zlatko123
Potpisujem sve od riječi do riječi! Dino ne zna za bolje pa mu je ovo normalno, ali da nabavi rolobalirku preporodio bi se :D
 

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
162
Re: Spremanje trave

jooj kad vidim ove slike sad će ovo i kod mene ovih dana... :cry:
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Re: Spremanje trave

Ma samo kad se sjetim kad ih je bilo po 3000 komada,sijena i slame pa da ti ruke i oci ispadnu....a vako ja sam sve dovezem kuci a porije nas je bilo najmanje 10...jooooj...nebi se vracao na te male nikada...:)
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Re: Spremanje trave

Ma jebo ti ćeif kad se ti umnoris ko idiot i sve te boli tjedan dana poslje toga...xD...
 

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Re: Spremanje trave

Mi smo prije dok smo imali krave sve na ruke, pokosili s kosilicom i poslije vile i grablje, to je muka. Sad se samo pokosi i ostavi na livadi jer sijeno nitko ne koristi.
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: Spremanje trave

hehehe
Da,zabava je bila cijeli dan.
Ali ja sam balirao,tak da fala bogu,bacanje bala me ovaj puta nije zapalo,ali to je tek početak,ovaj puta samo 600 komada.
Gazim sijeno jer sam ti ja jako lijen ,ne moram gazit sijeno ali.
Imam donju poteznicu od IMT-a 558 koja paše orginal,i super je tak radit,treba ju pomaknit za jednu rupu u desno i nebi se gazio red,i mogu još na balirki pomaknit za jednu rupu više kad ju prerađivam,ali ja sam ti jako lijen pa se to meni neda,ali nema veze što malo ugazi,nika šteta.
Ah,ah,ah,ja previše ne bacam bale,tak me ni previše ne dira ta rolobalirka,ja samo baliram,dok mojoj ekipi dopizdi bacat ove male bale,doletit če rolerica samo tako kod mene. :D
 
H

Helena

Guest
Re: Spremanje trave

juxi kaže:
jooj kad vidim ove slike sad će ovo i kod mene ovih dana... :cry:
Zemljak ! ja skoro pri kraju sa spremanjem sijena,a ti još nisi počeo .Zašto ?
 

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
162
Re: Spremanje trave

Helena kaže:
juxi kaže:
jooj kad vidim ove slike sad će ovo i kod mene ovih dana... :cry:
Zemljak ! ja skoro pri kraju sa spremanjem sijena,a ti još nisi počeo .Zašto ?

Imao sam problem sa samoutovarkom pošto ovu prvu ruku trpam u silos nešto sam je prepravljao i izgubio 5 dana, ali bilo je i kiše nekad sredinom prošle sedmice kod nas, evo gledam prognoze i ako je ovo tačno što kažu sutra počinjem ako Bog da 8)
drmr kaže:
To je ćeif,te male bale :lol:

hehe dobro si, ćeif je zato što isti dan sve bude sklonjeno i spakovano na štalu :)
 
H

Helena

Guest
Re: Spremanje trave

A so; samo napijed .Kod mene su takve vrućine da sve što pokosim danas sutra već može u bale .
 

Najnoviji postovi

Na vrh