• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
Re: Spremanje trave

ljepe slike bagerista. a kako tovariš bale na prikolicu???? imaš neki patent s traktorom ili bagerom tovariš?

M

Marko6480

Guest

evo malo zakašnjele slike balirali u četvrtak 3ha 115 bala krme
DSC00063-1.jpg

DSC00062-1.jpg

DSC00061-1.jpg

DSC00058-1.jpg

DSC00060-1.jpg

DSC00056-2.jpg

DSC00057-1.jpg

DSC00059-1.jpg

DSC00064-1.jpg

B

BAGERISTA

Guest

marko6480

svaka čast na strojevima,,,,skidam kapu............ :shock:

S

skolan93

Guest

šta ste to kosili i koja je bila visina krme

M

Marko6480

Guest

BAGERISTA kaže:
marko6480

svaka čast na strojevima,,,,skidam kapu............ :shock:

hvala 8)

kosili smo livadnu vlasulju,oko 1m

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,942

8)
to je gosp. Bobi vukel kamionku s Univerzalom

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

kojom brzinom balirate sjenažu u velike bale???

M

Marko6480

Guest

sve baliramo istom brzinom neznam koliko je to kmh ali znam u 2f brzina na mf-u trebam pogledat

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

kod nas je 150-200 kn po jutru..

e da te pitam nešto:Jel to kosa sa duplim nožem?Ako je,kolikom se brzinom možeš kretati u košnji?

B

BAGERISTA

Guest

abrkili kaže:
kod nas je 150-200 kn po jutru..

e da te pitam nešto:Jel to kosa sa duplim nožem?Ako je,kolikom se brzinom možeš kretati u košnji?

Kosa je s duplim noževima(dopia lama),zahvat 2,15m,i ideš u drgoj di god je njiva dobra,nači da nema brazda i da nije da je stare trave unutra,kao u mom slučajudi sam kosio na tuđoj njivi,i morao sam tako da je uredim da druga godina bude sijeno čisto...........
Danas ja gonio u travi od metra skoro,sve u drugoj,,, :mrgreen: ako ne prva i deri.

moram reč di je puno trave malo ga zanaša,osijetiš na volanu,,ali zato pokosiš hektar, a da ni ne čuješ............. :mrgreen: :lol:

Sviđa mi se najviše jer pokosi ne trga i to puno znači za travu i ostale kulture,jer puno prije počme rast nego za nekima kao u mom slučaju strižne kose sa jednim nožem..koja je više čupala nego presijekla,a da ne govorimo o zavlačenju,ova kad zavuče znaj da nešto ima dole..
jedino me muči jer nemogu spojit da dižem hidraulično kosu ,nači da dižem češalj preko cilindra koji sam skinuo jer nemam na traktoru mogučnost spajanja na posebne komande,,,,i da imam ne pomaže jer su onda ruke mrtve(cilindar ima jedno crijevo i da spojiš di dođe za kipat nisi po meni ništa dobio,a pomoglo bi jer možeš dat nagimb..............

koliko iznosi metara jedno jutro 5,500,,,ispravi ako griješim :scratch :blackeye

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Re: Sve vezano uz SIJENO

Dečki šta mislite kako će ove godine biti sa sijenom?Hoće li ga nedostajati,mislim hoće li biti veće potražnja od ponude?

Poplave su učinile svoje,mislim da livade koje su bile poplavljene su i otpisane za košnju.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

Ja baš mislim da če bit sijena pošto kažu da če bit "mokro" ljeto,pa vlage neče ne dostajati u pola ljeta.
Samo mislim da če prvi otkos bit loše kvalitete,blatno muljavo sijeno i to,pretpostavljam da bi ove godina mogla bit poprilično dobra otava...
Veča če bit potražnja za kukuruzom i ostalim ratarskim kulturama pretpostavljam.

B

BAGERISTA

Guest

Jedno pitanje iz istre sam (pula) i zanima me šta vam dođe taj "ljulj",dali bi uspijevao kod nas i kako se ponaša kod krmljenja stoke ,primjer konja i krava..............????????????
ako sam stavi pod krivu temu nek se ne ljute.. :scratch

Na vrh