Re: Sve vezano uz SIJENO
znam također puno ljudi koji imaju odlične krave,a nemaju ni sušaru za kukuruz a kamoli za sijeno.A također znam za još veći broj ljudi koji imaju odlične krave,hranu,štalu,mehanizaciju,ali i poderane gaće na štapu,dugove i velika potraživanja koja jako teško naplaćuju,a neki nikako,pa mlijekom hrane svinje ili ga poklanjaju.Sve to zbog kvazikapitalizma,potrebnih velikih ulaganja u napredak,nestručne i bespravne države u kojoj debelo perje nose samo trgovci i bankari(i to nažalost strani) koji,ako se imalo zaviri dublje i pokreću cijeli kotač 'napretka'.Jer bez kredita danas nema ništa,osim ako ne dobiješ na lotu ili si kvazivojni kvaziumirovljenik,pa pokraj mizerne kvazimirovine od 5-6000 kn treba imati dodatni izvor zarade i oduzeti zemlju onima koji od nje zaista žive.
Ono što želim reći je da treba stati na loptu i pitati se pa dokad ćemo ulagati u tehnologije i napredak,pa kud nas to vodi?Mi kao strašno bogata zemlja svim prirodnim potencijalima smo zapravo jedan serijal Alana Forda,selo nam izumire,a gradovi se šire,nije li to besmisleno?Ruka koja te hrani umire,a ti i dalje živiš,štoviše,bolje nego ikad!A seljak jadan stalno i stalno ulaže,vjeruje trgovcima,bankarima,dobiva ovakve kamate,povrate novca,bespovratna sredstva i opet mu na kraju ostaju žuljave ruke,grbava leđa,skoro slom živaca nakon što 12-13 mjeseci ne dobije novac za ono što je uredno iz avlije odveženo,a on krvavim radom proizveo.Jedino u što se može pouzdat su redovne rate kredita,jer svaki mjesec su u isto vrijeme na stolu,njih sve više,a novca nema i nema.Dobije u supermarketu bon(jer gazda koji mu je 'otkupio' plodove rada,ima i trgovački lanac,pa ajde,da usto što ga je opljačko,još jednom zaradi na njemu.A ne zna taj gazda da u njegovom supermarketu nema ni knjiga djeci za školu(koje je vlada pobacala,jer su bile besplatne,a onda naredila svima da kupe nove,Alan Ford metoda),niti gnojiva,niti plavog dizela,niti sjemenske robe,niti struje,vode,a niti onog zadovoljstva koje mi seljaci osjetimo kad dobijemo svoj dinar,pa bio on i najmanji,ali ga imaš u svojoj žuljavoj ruci.
I na kraju svega,dođe ti netko i priča kako baš TI imaš mogućnost da budeš najbolji seljak u okolici,samo ju trebaš iskoristiti.
Imamo mi svi seljaci,ne samo hrvatski,nego svi na svijetu jako velike mogućnosti.Samo neki se nas boje,baš zato,da ih ne bi iskoristili,a onda svi padaju u vodu,a tko ne zna plivat i punih je džepova brzo potone,a seljaci su kroz svasta ucili i naucili plivat,dzepovi su ionako prazni tako da...
izvinite na podužem postu,ne valja držat u sebi kažu... živili!
Evo,neki članovi su se našli uvrijeđeni kod ovoga,pa moram objasnit da se ne radi o prozivanju naših poštenih branitelja,nego onih koji koriste isključivo braniteljske zasluge,te uz sve to još i drugima uzimaju.Njima je pohlepa na svakodnevnom meniju i ne znaju Boga.Zato dragi branitelji,nemojte se naći uvrijeđenima.Vi ste za mene heroji i junaci našeg doba,za razliku od lopova koji vaša prava samo koriste.