Re: Spremanje trave
abrkili kaže:
kod nas je 150-200 kn po jutru..
e da te pitam nešto:Jel to kosa sa duplim nožem?Ako je,kolikom se brzinom možeš kretati u košnji?
Kosa je s duplim noževima(dopia lama),zahvat 2,15m,i ideš u drgoj di god je njiva dobra,nači da nema brazda i da nije da je stare trave unutra,kao u mom slučajudi sam kosio na tuđoj njivi,i morao sam tako da je uredim da druga godina bude sijeno čisto...........
Danas ja gonio u travi od metra skoro,sve u drugoj,,, :mrgreen: ako ne prva i deri.
moram reč di je puno trave malo ga zanaša,osijetiš na volanu,,ali zato pokosiš hektar, a da ni ne čuješ............. :mrgreen: :lol:
Sviđa mi se najviše jer pokosi ne trga i to puno znači za travu i ostale kulture,jer puno prije počme rast nego za nekima kao u mom slučaju strižne kose sa jednim nožem..koja je više čupala nego presijekla,a da ne govorimo o zavlačenju,ova kad zavuče znaj da nešto ima dole..
jedino me muči jer nemogu spojit da dižem hidraulično kosu ,nači da dižem češalj preko cilindra koji sam skinuo jer nemam na traktoru mogučnost spajanja na posebne komande,,,,i da imam ne pomaže jer su onda ruke mrtve(cilindar ima jedno crijevo i da spojiš di dođe za kipat nisi po meni ništa dobio,a pomoglo bi jer možeš dat nagimb..............
koliko iznosi metara jedno jutro 5,500,,,ispravi ako griješim :scratch :blackeye