• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

S

skolan93

Guest
Re: muhe

čuo sam da im smrdi bosiljak i da od njega bježe,jel to istina

perje

Član
Tu od
2 Ožu 2010
Poruka
38

Istina je. Imala je moja rođakinja u tegli na terasi. I opće nije imala muha, a do nje je čovjek imao štalu sa svinjama, tako da su morale biti. Izgleda da ih bosiljak odbija.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Moj tata je mazao flaše (ljepilo za miševe) .usput je namazao i špagu(od bale) na kojoj visi flaša .Na špagi je bilo više muha nego na flaši .
Uglavnom muhe sjedaju na rubove , rub zida , prozora , stola , tanjura itd . valjda da vide na sve strane :scratch .
Tako da sad maže samo špage (flaše idu u reciklažu) .
Treba pripaziti i na boju , muhe ne vide crvenu boju .

B

BAGERISTA

Guest

puknuti kaže:
Moj tata je mazao flaše (ljepilo za miševe) .usput je namazao i špagu(od bale) na kojoj visi flaša .Na špagi je bilo više muha nego na flaši .
Uglavnom muhe sjedaju na rubove , rub zida , prozora , stola , tanjura itd . valjda da vide na sve strane :scratch .
Tako da sad maže samo špage (flaše idu u reciklažu) .
Treba pripaziti i na boju , muhe ne vide crvenu boju .

Koja boja ide,,,da je vide... 8)

Å

Željko

Guest

Do sada sam najzadovoljniji s Agitom u borbi protiv muha.
Čuo sam za neke električne lampe koje ubijaju mohe komarce i sl. Jel ima tko iskustva s time i gdje to nabaviti?

G

Gradacac

Guest

Željko kaže:
Do sada sam najzadovoljniji s Agitom u borbi protiv muha.
Čuo sam za neke električne lampe koje ubijaju mohe komarce i sl. Jel ima tko iskustva s time i gdje to nabaviti?
Zeljko
Dobro si cuo.Postoje te lampe.Daju plavicastu svjetlost i insekti lete na to ko ludi al to je samo
za nocnu upotrebu.Imao sam priliku da to vidim.Tamo gdje sam radio bila je postavljena jedna i jako ucinkovita.
A sad dali bi to bilo dobro stavit u stalu ne znam ova je bila napolju.

Za muhe u stali ja sam probao svasta i naj bolje rezultate sam dobio u kombinaciji.Krec(vapno) rasut po podu i ljepilo za miseve na plasticnim flasama.Jasno ni ovo nije unistilo sve muhe ali je smanjilo broj muha u stali bar 90%.

H

Helena

Guest

puknuti kaže:
BAGERISTA kaže:
Najbolje smeđa , kao gov*o :lol:
Hahahahaha! puknuti ! jesi kralj, nasmija me do suza . :lol: Moja saznanja govore da treba pored štale posaditi brezu ,i da muhe bježe od breze .

B

BAGERISTA

Guest

Helena kaže:
puknuti kaže:
BAGERISTA kaže:
Najbolje smeđa , kao gov*o :lol:
Hahahahaha! puknuti ! jesi kralj, nasmija me do suza . :lol: Moja saznanja govore da treba pored štale posaditi brezu ,i da muhe bježe od breze .

A ova je prejaka :lol: :lol: :rolfer: :rolfer:

H

Hurlimann86

Guest
Re: Spremanje trave

Mi smo danas malo radili kockice da zapunimo sa njima do krova gdje okrugle ne mogu, pa evo slika.

G

Gradacac

Guest

Hurlimann86,
lijepo uradjeno nema sta..

H

Hurlimann86

Guest

Jako dobar sistem sušenja pogotovo za lucernu i ostale djeteline jer nema gubljenja lišća što je jako bitno, ali i jakooo skup sistem nažalost.

adviser

Član
Tu od
23 Lis 2009
Poruka
148

Hurlimann86 kaže:
Jako dobar sistem sušenja pogotovo za lucernu i ostale djeteline jer nema gubljenja lišća što je jako bitno, ali i jakooo skup sistem nažalost.
zar odpadanje lišča i gubljenje belančevina,.... nije skupoooo a i ''motanje'' traktorom po njivi 3-4 dana.
ako koga interesuje kako to videti u praksi mogu organizirat ogled - dobiti informacije iz prve ruke -farmera - što je skuplje . :scratch

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

adviser kaže:
Hurlimann86 kaže:
zar odpadanje lišča i gubljenje belančevina,.... nije skupoooo a i ''motanje'' traktorom po njivi 3-4 dana.
ako koga interesuje kako to videti u praksi mogu organizirat ogled - dobiti informacije iz prve ruke -farmera - što je skuplje . :scratch

Nije skupo ako se posao radi kako treba.

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Utovar rolo bala sjena

Dali ima neko nekakav izum za stražnji utovarivač bala - nešto od tubing
cijevi. Sa vilicama nemožeš podići na prikolicu.

davor22

Član
Tu od
24 Lis 2009
Poruka
699
Dali ima neko nekakav izum za stražnji utovarivač bala - nešto od tubing
cijevi. Sa vilicama nemožeš podići na prikolicu.

napravi si trn od tubinga,napraviš si trokut za kačenje ruka i poluge ili ako imaš od nekog starog priključka i na njega navariš tunig oko 3m( sve zavisi koliko ti je visoka prikolica i težak traktor)na vrhu staviš,tj. navariš šiljak i tako se nabijaš u balu dižeš hirauliku i nosiš na prikolicu

N

nasafarma

Guest
poštovanje,
imam jedno potanje, da li se trava kada se silira u silos treba prije tog nasjeckati silokombajnom ili se samo pokosi pa u silos (gaženje traktorim itd.) , isto pitanje za lucernu i grašak. tnx

Najnoviji postovi

Na vrh