• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
1,006
Danas sam skoro cijeli dan vozio, tj. nosio bale doma, suho sijeno i sjenažu lucerne, te mješavinu zobi i stočnog graška.
Glavni akter na djelu :supz:

mobitel021.jpg

mobitel022.jpg

mobitel018.jpg

mobitel019.jpg

mobitel020.jpg

mobitel023.jpg

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
zgodna kombinacija,tebi ne treba tovarenje na prikolicu,ovako ide brzo:drinkers::drinkers:

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
1,006
Pa uglavnom samo nosim, jer mi je sve dosta blizu tak da mi se ne isplati tovarit na prikolicu.
Samo ubodem i gas, pa doma :drinkers: :weedman:

phenom

Član
Tu od
11 Lip 2012
Poruka
43
lijepo lijepom vidim radi se punom parom evo malo slika ispomoc kod kolege u kosnji jedna omanja parcela sutra mozda bude baliranja;):

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,197
ma ne bude nestašica jer ako bude od jeseni onak niska cijena mljeka budu mnoge šarove put Danice bez povratka,ja uspio na 3/4 rali dobiti 120 bala,to neka luda livada od susjeda ,još danas palo 2 prikolice i sad čekanje na otavu ali ugrubo ima više od prošle godine ,evo uspio sam jednu poslikati u dvoru ,ubila me prašina a kažu i doktori da ne smijemo na sunce od 10 -17:finga::finga::rolfer::rolfer:

Uploaded with ImageShack.us

sjecam se dok smo imali tu prikolicu za sijeno samoutovarnu mengele 32 kubika da je stalo 150 bala kockastih u nju samo nisam ju imao gdje drzati pa ju je stari prodao...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
evo da i ja nabacim izvještaj:

Sinoć do pola 1 balirao lucernu da se ne otrese,a u 5 krenuli kupit i do 12 pokupili:rezultat 700 bala lucerne na 5 jutara.S tim da je na jednoj tabli od 3 jutra bio prvi otkos proljetne sjetve,pa je bilo svega.

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
to je sigurno rađeno sa niskotlačnom balirkom zar ne?
Da,niskotlačna je,al super su bale,čovjek kaže da mu se više sviđaju nego kad je baliral s visokotlačnom.

M

MOCO

Guest
Ljeto,muhe i komarci u štali

Ne znam šta da radim i kako da se riješim komaraca!?
Po danu je vruće pa je kravama stresno, a po noći im je zbog komaraca još stresnije! mlijeko mi je palo strašno, sigurno 25%. Muhe rješavam agitom (ove godine kao da slabo djeluje) i neopitroidom, al komarce nemogu rješit!

Ima li možda nešto da poprskam krave, ili namažem na njih??

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
Djelomično rješenje bi bila ona lampa s visokim naponom kaj ih spaljuje, ali to se čuje i iskri kad komarac dođe do te lampe, moglo bi biti malo stresno za njih , pa bi opet mliječnost mogla djelomično pasti.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ne znam šta da radim i kako da se riješim komaraca!?
Po danu je vruće pa je kravama stresno, a po noći im je zbog komaraca još stresnije! mlijeko mi je palo strašno, sigurno 25%. Muhe rješavam agitom (ove godine kao da slabo djeluje) i neopitroidom, al komarce nemogu rješit!

Ima li možda nešto da poprskam krave, ili namažem na njih??

neki dan smo imali tu temu dok smo pili kaficu ujutro u pola 5,naime sjedili smo sa ljudima koji sa konjima idu u šumu po ovoj vrućini,vele oni da namažu konje sa naftom i da nema problema sa muhama i komarcima.ne puno nego sa namočenom krpom pa po tijelu.ja sam se čudio a drugi su potvrdili,inače nebi konji radili po toj vrućini.

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
Da dobro kažeš, nafta bi mogla biti rješenje, samo treba vidjeti kako će krave reagirati na naftu.

M

MOCO

Guest
pa mogao bih probat, prvo jednu junicu ili bika da vidim jel djeluje

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Da dobro kažeš, nafta bi mogla biti rješenje, samo treba vidjeti kako će krave reagirati na naftu.

pa mogao bih probat, prvo jednu junicu ili bika da vidim jel djeluje

nafta je prirodni materijal,ja sam se čudio ali iskusni drvari kažu da samo tako mogu raditi u šumi.i koni su mirni jer muhe i kojekakve baje ne lete na njih i ne bockaju ih stalno.rekli su da nema ni onih oboljenja koje muhe prenose pa se konji moraju ubijati zbog toga jer dolazi do cijepanja crvenih krvnih zrnaca od toga.

kravama će to biti svejedeno jer kad ih nebode ništa one su zadovoljne.

KREÅ O

Član
Tu od
10 Lis 2011
Poruka
532
Ja sam kupio kod veterinara neku glupost koju kravi poliješ po leđima i onda nejdu muhe na nju, a smrdi užas.. Ja to polijem, a muhe odma sednu di sam polijao. Tako je to kad budala ima viška novaca. U svakom slučaju interesiralo bi me ako tko napiše nešto provjereno.

Na vrh