• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
jel smeta nafta šta kravama sa termoregulacijom... npr ako ih namažem naftom da se ne mogu dovoljno rashladit?

M

MOCO

Guest
jel smeta nafta šta kravama sa termoregulacijom... npr ako ih namažem naftom da se ne mogu dovoljno rashladit?

to sam i ja mislio! nafta je masna, a krave se znoje, mogla bi im zatvorit pore pa nastat svrab ili već nešto, a ako se apsorbira kako stoji s reziduima u mlijeku?? one se onda krenu lizat! sve je to jako neprovjereno.
I još nešto, jučer sam radio kombajn i bio sav od totmasti i dizela i nisam se mogao obranit od komaraca, tako da ne znam

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
U mene je relativno mala štala...ima te gamadi uvjek. Zimus sam gledao neki projekt nekog američkog univerziteta koji su radili na tom nekom "lovcu" za muhe...

Valjda muhe gotovo da i ne vide žutu boju nego lete najviše na plavu i ta ih boja privlači, s toga sam i ja plastične flaše od kole omotao plavim najlonom i onda namazao ljepilom za miševe...ne mozes vjerovati dok pomuzem krave puna je flaša naljepljena muha...dok sam prije kupovao one trake i plaćao oko 1,5 - 2 marke...i na tu traku se zaljepi 10 muha...a na ove boce od 2,5 litre se zaljepi na stotine...

Problem jest sto ih uvjek ima uvjek se mnoze, ali ona koja stane na flašu sigurno ne leti više...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,479
vjerovatno zbog prostora, za sijeno kupljeno samoutovarnom treba puno više skladišnog prostora nego za bale.
Ja isto plaćam baliranje sijena i slame iako imam prikolicu.

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
To ima smisla samo sa tvrdim balama , ovako ima veče troškove a zauzima prostor isto kao samoutvarnom voženo sijeno .

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
Jednom sam u Austriji vidio štalu u kojoj skoro da i nije bilo muha . Štala je bila obična ,20 krava na vezu . Na jednom čelu su imali ventilator promjera jedan metar koji se jako sporo vrtio i kažu da muhe nejdu kadi je prpuh i strujanje zraka.Jučer sam kupio lexan 100kn.(nešto poput agite )

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,479
Da, al ovako dobije i špage, za vezanje koječega... :lol: :lol:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Akcija kod nas i šogora,skupa smo kosili,prekretali,zgrtali,vozili samo je svako radio drukčije bale:

img594.jpg

img595g.jpg

img596y.jpg

img600h.jpg

img601c.jpg

img599n.jpg

img597r.jpg

img598b.jpg

img603h.jpg

img604n.jpg

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
pa cemu to balirate ako imate samoutovarnu kojom mozete voziti sijeno?
A to smo kod prijatelja balirali,ni ja ne znam zašto balira kad ima samoutovarnu prikolicu.Ali dosta se skladišnog prostora uštedi iako je niskotlačna balirka jer bale su dosta tvrde,samo nema sječku pa bale nisu kockaste.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
nešto od mene,sa 15 kj spremljeno 1200 malih i 24 velike bale,slabo,slabo...
dsc01281hm.jpg

dsc01283cp.jpg

dsc01287al.jpg

dsc01288o.jpg

dsc01292ti.jpg

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
a podbačaj kao i kod večine,ona duga suša je napravila svoje:madmana::madmana::madmana:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ovisi kako i gdje,tamo gdje smo vozili stajski gnoj i đubrenicu nevidi se puno razlike na prošlu godinu

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Tu je bilo ravno 200,baš sam gledao na brojčanik od balirke.Lani je prijatelj na nju stavio oko 250 ali je na kraju vozio samo oko 200 jer su se bale malo razišle i pale dolje

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
U mene je relativno mala štala...ima te gamadi uvjek. Zimus sam gledao neki projekt nekog američkog univerziteta koji su radili na tom nekom "lovcu" za muhe...

Valjda muhe gotovo da i ne vide žutu boju nego lete najviše na plavu i ta ih boja privlači, s toga sam i ja plastične flaše od kole omotao plavim najlonom i onda namazao ljepilom za miševe...ne mozes vjerovati dok pomuzem krave puna je flaša naljepljena muha...dok sam prije kupovao one trake i plaćao oko 1,5 - 2 marke...i na tu traku se zaljepi 10 muha...a na ove boce od 2,5 litre se zaljepi na stotine...

Problem jest sto ih uvjek ima uvjek se mnoze, ali ona koja stane na flašu sigurno ne leti više...

Dobra ideja , to s najlonom.
a jel zna tko što posebno privlači komarce, neka boja ili miris ?

M

MOCO

Guest
komarce privlači miris živog tijela :mrgreen:

ja dimim štalu da mogu radit, napravim malo dima i to ih rastjera, ali kad dima nema oni se vrate.

Najnoviji postovi

Na vrh