• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
174
FAHR nije loš stroj,ja sam ga imao godinama,i onda je susjed prodavao SIP SPIDER pa smo uzeli njega,pošto se s njim smije skretat nemora se dizat i SIP je noviji,ali to se tiče jačine materijala na FAHR-u se nije nikad potrgao niti jedan zubac,a na SIP-u je jedno 4 zuba i 2 ove ruke što drže zub

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nije ti taj Fahr baš neka sreća...

Kad su krenuli okretači sijena oko 1980 god kod mene je bilo puno takvih Farova nažalost vrijeme ih pregazilo bili su to dobri strojčeki osim loših vilica koje je trebalo često piksirati a malo mesa oko bolcni ovi veči su ipak puno bolji no danas Fahr baš i ni je dobar makar ga imam i to je več treći u nekih 30 i više godina .

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,380
Danas cijel dan kosil, dobro, malo sam se vozil i na suho jer sam isel braticu kosit 15 km u jednom smjeru udaljenu livadu..

I evo jedan zanimljiv broj radnih sati koje sam uocil sad pred sat vremena dok sam ugasil traktora:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,380
Bas bi i mogel, samo jednom do sad sam ga igral.. Pa mozda se kaj i dobije, pa dode neki novi traktor da zamjeni ovoga mojega srbina, danas je bilo dosta i njemu i meni..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I ja sam jučer i danas namazal 1000 kockica.

Nego, kolega, kakva ti se čini moja pšenica do livade?? Naravno osim onoga kaj je voda odnela.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,380
Dobra ti je psenica, al stvarno je dosta voda unistila, sigurno jednu trecinu..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Jučer je bilo napeto,od 5 do 10 navečer,580 kockica izveženo a samo tri punoljetna u akciji,iza nedelje krećemo dalje, , ,

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,162
Kolika je vrijednost 1ha nekakve livade za pokositi?
Tj pšenica prorasla od trave nakon silnih kiša, pa me zanima neka okvirna cjena koliko bi moga tražiti za to ?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,667
Bez, zamjere..ZERO..00000, još bi ti trebao platit da ti netko pokosi i odveze..barem je tako kod mene,

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Tako i kod nas, daju dzabe samo da se ocisti, tako uzmem svake godine 3 - 4 ha lepe trave

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,479
Kolika je vrijednost 1ha nekakve livade za pokositi?
Tj pšenica prorasla od trave nakon silnih kiša, pa me zanima neka okvirna cjena koliko bi moga tražiti za to ?

Kao što kolege bhorv i samed1972 kažu, uzmi koliko ti neko ponudi i dobro. Ili to sam pokosi, izbaliraj pa kasnije prodaj bale, možda tako dobiješ nešto više, mada to sve opet zavisi pošto će biti bale kad ih budeš prodavao.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,479
Imam loša iskustva kad je sjenaža pšenice u pitanju. Možda bi bilo bolje kad bi se radila sa silokombajnom ili u rol bale ali sa samoutovarnom se dosta kvari.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
danas se uspjelo pospremiti pokošeno,ostala još jedna ral do utorka za pokositi,spremljeno je 1200 kockica i 24 role 150x120,ostaje još možda 7-10 roli ,sijeno je puno kvalitetnije u odnosu na prošlogodišnje

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Evo jedna prašnjava od mene
DSC_0742.jpg

Nije bilo vremena slikat,kod mene se izvezno u dva dana cca 1200-1400 kockica a kod šogora smo napravili 90 velkih au međuvremenu smo još sjanažu balirali.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dado, jel to AP 42??

Ja sam jučer i prekjučer natukao 1300 komada, sve je izveženo, ostalo mi je još oko 3 rali za pokositi, to bude drugi tjedan, s time da 2 rali ide u role, dosta mi je kockica više!

Kod ujaka smo jučer izvezli 17 rola i to je to.

Najnoviji postovi

Na vrh