• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma to on kani posušiti i zbalirati za ishranu ovaca... Tako sam i ja mislio, teško će se to uskladiti...

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
A neznam, ako ide sad susit i zrno se bude posusilo zajedno s stabljikm i ne bude puno koristi od njega. Ako ceka da zrno sazrije, kod kosnje, skupljanja i baliranja bude se vise posijalo po zemlji nego pobralo.
Najbolje bi mu bilo da plati kombajn i onda samo slamu izbalira

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,486
Danas dovezli sijeno kući, sutra slaganje na štalu.. 80-tak bala je bilo.

3cd4775b067d674fe4bb1a4b888020ac.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,486
Traktor diže viličarom, imaju negdje slike u ovoj temi. I onda gore guramo i prevrnemo prvi red da stoje uspravno. Onda elektromotor diže na drugi red, složimo ih i to je to. 200 bala ide, sve pod krovom.

Trudimo se pospremiti bale da ih ne uhvati kiša, onda je to pravi posao.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Bogme imaš puno posla stim,znam da je to sve teško i treba dobro paziti snjima.
Prije par godina je jednog mojeg susjeda takva bala poklopila,tj pala sa štale na njega.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,918
Ima li tko iskustva sa baliranjem zobi? Kolega ima zob koja je počela klasati, a nije siguran kad ju treba kositi, sad ili kasnije?

Lani sam kosio zob i balirao. Ako ima zrna neka kosi. Moja kravica se davila u tome. Sjena nije uopče htjela dok je bilo zobi. Bale budu dosta teške.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,486
Sušio si ili omotavao?

Ja sam jednom omotavao zob, to je super bilo.. Bale isto jako teške.

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
je*eš lastavice!!!
kako da se rijesim muha ima ih kovana prskam svaki dan neoptridom alfa i nista samo održavam neku sredinu vec sam popizdio......

Poslano sa mog BLN-L21 koristeći Tapatalk

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Pa lastavice ti popapaju dosta muha vise neg ih ti uspijes otrovom unistiti. A i nekak ih vise volim vidjeti neg sprej :)

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
ja sam kupio Effect Ultimum i mogu reči da sam zadovoljan,pakovanje je 100ml, a ide 75ml na 5l vode za špricanje po zidovim gdje se muhe zadržavaju,cijena 67 kn kod mene KR inače kutija je narančasta sa malo crne boje.

Najnoviji postovi

Na vrh