• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,808
Tu se spominju lanci valjda na mesto kuzuca (kuzuc je bolji na prednjoj strani (drži i po vertikali). Hlud na kuzuc i odzada zatezanje kadine na koloturu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
Kuzuc mi nije poznat, lanac naprijed je ok. Omota se jedan krug oko žrti, a krajevi na gornje lotriše od lojtril. Rekli bi u Srbiji; "nema da omane".

• Like
Reactions: ZJ

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,494
Kupuju kockice. Lakše je sa njima baratati. Imam i ja jednu mušteriju koja hoće samo male bale inače bi ta balirka već završila u starom željezu.
Skoro na jednom ruskom sajtu čitam da kod njih mnogi koji prodaju sijeno u kockama, sve izbaliraju u rolo bale. Tako im je manje fizičkog rada i brže sijeno sklone sa njive. A onda pred prodaju razvale te rolo bale i "protjeraju" kroz kockastu balirku na mjestu, onda kad im treba i koliko treba za prodaju.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,494
Pa i oni to iz rolo bala kasnije pred prodaju "skockaju" zato što je kocke lakše prodati, odnosno kupci traže uglavnom kocke.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,494
Izvini, nesporazum, mislio sam da odgovaraš na moj post.
Mi smo tako vezali samo u rinfuzi, a kocke vežemo sa onim trakama sa zatezačem.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,486
Nemam,ali budem napravio
Nekad je bio od drva,znači drvo Otesano kao gredica stoji uspravno i na njemu su rupice za klin kojim se osigura poprečni hlod,a sa druge strane je koltura za konop
Danas imam na prikolici građevinski podupirač,znači dole ga usadim u cijev koja je zavarena na prikolici
Kliko sam skužio vi ste koristili lance,a mi ovo,ali mi se ovo čini bolje,jer kao što je kolega brgud napisao drži i po vertikali,dok se tovari

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
ZJ,
u pravu si . Na brzaka sam skiciral i nisam razmišljal o detaljima. Samo sam naznačil da je omotam oko žrti.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,386
O ovak necemu sam ja razmisljal kaj je kolega markach postavil.
Nema vise radne snage, a imam skoro novu utovarnu prikolicu.
Al onda smo puno stoke rasprodali, i ovo malo kaj je ostalo bude otislo za koji mjesec, tak da vise nebum ni susil sijeno.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,958
Kakva je prednost ovoga u odnosu da se kocke napraviju na traniku? Manje ljudi?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,605
Znatno manje radne snage, definitivno.
Jedino je pitanje koliko ta, dvaput zdrobljena, krma vrijedi.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,941
Niko više neće delati. Nikom više nije sila. A kad treba platiti npr odojka uvijek im je puno. Neke bolje strojeve, da možeš odraditi sve sam sa nekom malom ili srednjom proizvodnjom bilo čega nemreš u nekom kratkom roku kupiti. Osim tko uzme novce od Europe. Šta onda ljudima preostaje nego pomalo odustati. Kičma svake godine sve poderanija a zamjenska ne postoji.

Najnoviji postovi

Na vrh