• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ma sve to stoji,ali eto..onak na oko u vrlo dobrom stanju ,puno balirke koštaju.
Malo manje od skroz nove a neznaš šta kupuješ.
Nije poblem popraviti balirku nego ju popravljati u sred sezone a kiša najavljena..ista stvar je i sa kombajnom(u sezoni šarafanje a kad završi sezona zaboraviš na kombajn).
Godinama smo imli slučaj sa čovjekom koji je brao kukuruz beračem djedu,uredno svake godine kod nas mu se nešto pokvarilo..
Traktor mi svaki dan radi pa osjetiš kad nešto nije u redu.
Balirka mi treba 4-5 dana u godini i to je to.
Iako ću nakraju vidjeti što će biti(prodaja teladi),pa s lovom nekakvom na hrpi vidjeti kud i što..

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Ja sam imao 4 god. Feraboli ff123 rolobalirku , plaćena je bila 1700 € . Godišnje sam radio oko 400 bala i u hodu popravljao. Ako si uspio sam zabrtviti Crystala onda ćeš i balirku popraviti sam jer ti najveći kvar bude mjenjaje ležaja.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Moja nije Bog zna kakva i malo sam ju pretplatio ali takvu sam htio. Ne radim puno ali lani je svejedno vratila 1/3 svoje cijene. Još ništa nisam uložio u nju osim malo masti i špage.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
I stalno je bila priča kak je pukla i nekoga zatukla

To se dogodilo zato kaj nisu znali natovariti voz. Sredina nesme biti viša nek je prvi i zadnji kraj. Kad se naprijed omota lancem treba je jako potegnuti (cuknuti) prema natrag da se lanac malo usječe u krmu i onda pritisnuti prema dolje. To smo obavezno radili dva, jedan na vozu koji je cuknul i jedan dolje koji je dodatno gurnul. Također, otraga štrikom vezati tik uz krmu i onda sigurno ne puca. Osim ako se neki medved ne obesi za nju otraga na 1,5 m od krme. o_O :hahah:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Kolega komer
Sve to što si napisao stoji
Ali kao što si i sam u jednom djelu napisao budu popravci od par tisuća kn,ali ne eur
Razmisli malo koliko košta nova,a koliko poprvaka o par tkn moraš imati da bi došao do te cijene nove,a nitko ti ne garantira da i nova neće imati neki lom
Nema goreg nego kad stane a koiša se sprema,ali poljoprivreda je,kao što i sam znaš tvornica bez krova
Ja bi na tvom mjestu kupio neku balirku ne prejeftinu (da bude groblje),ali ne ni preskupu polovnu,ako neznaš sam daš nekom ko se kuži da je dobro pregleda i otkloniš nedostatke,i imat ćeš balirku za dugo vremena,kao što si i sam napisao ,treba 5-6 dana godišnje,za toliko će radit i polovna
Nemam rolo,ali imam kockice,72 god i radi kao urica,već se 1000 puta isplatila,a bila je plaćena 3000 dem
Nemoj se puno zamarati kad će se isplatiti,jer da baliraš kad ti hoćeš nema cijenu,a ida je jednog dana prodaš opet ćeš dobit neke pare,a ne 0 kn,ako kupiš novu pare nikad nećeš vratit,ali imat ćeš novi stroj,tako da je po meni bolja kupnja polovne u dobrom stanju,nego nova,ali svako zna svoje potrebe,pa je na tebi da odlučiš

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Tu se spominju lanci valjda na mesto kuzuca (kuzuc je bolji na prednjoj strani (drži i po vertikali). Hlud na kuzuc i odzada zatezanje kadine na koloturu.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Kuzuc mi nije poznat, lanac naprijed je ok. Omota se jedan krug oko žrti, a krajevi na gornje lotriše od lojtril. Rekli bi u Srbiji; "nema da omane".

• Like
Reactions: ZJ

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kupuju kockice. Lakše je sa njima baratati. Imam i ja jednu mušteriju koja hoće samo male bale inače bi ta balirka već završila u starom željezu.
Skoro na jednom ruskom sajtu čitam da kod njih mnogi koji prodaju sijeno u kockama, sve izbaliraju u rolo bale. Tako im je manje fizičkog rada i brže sijeno sklone sa njive. A onda pred prodaju razvale te rolo bale i "protjeraju" kroz kockastu balirku na mjestu, onda kad im treba i koliko treba za prodaju.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Pa i oni to iz rolo bala kasnije pred prodaju "skockaju" zato što je kocke lakše prodati, odnosno kupci traže uglavnom kocke.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Izvini, nesporazum, mislio sam da odgovaraš na moj post.
Mi smo tako vezali samo u rinfuzi, a kocke vežemo sa onim trakama sa zatezačem.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Nemam,ali budem napravio
Nekad je bio od drva,znači drvo Otesano kao gredica stoji uspravno i na njemu su rupice za klin kojim se osigura poprečni hlod,a sa druge strane je koltura za konop
Danas imam na prikolici građevinski podupirač,znači dole ga usadim u cijev koja je zavarena na prikolici
Kliko sam skužio vi ste koristili lance,a mi ovo,ali mi se ovo čini bolje,jer kao što je kolega brgud napisao drži i po vertikali,dok se tovari

Najnoviji postovi

Na vrh