• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

O

ObrisanŽ28

Guest
A ja prodao gotove po 7 kn jedva bale.
Skupo je sve nemaju ljudi računice.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Znam da je skupo. Ali ajd računaj. Trebaš kosu, u najmanju ruku neki okretač, platiti baliranje, ili imati balirku, to sve dovest, složiti i imati sreće da se ništa ne potrga. Malo prije u travi naletim lijevim kotačem na metrici promjera 50-tak cm, pomotam stepenicu na zetoru. Taman zimus sredio tu kutiju od akumulatora i stepenicu. Gazda rušio neki hrast. Još je tamo i hrast a otkud ta metrica nemam pojma. Poslje toga mi se sjebe diskasta kosa i tak. Sve pomalo.

O

ObrisanŽ28

Guest
Znam ali teško je naplatiti.
Mene zvali bil zbalirao kocke reko 2.5 kn bala i da im je skupo.
Prije je taj isti balirao po 4 kn kad je imao prvi balirku u selu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zato je najbolje kola i nametati sa vilama😉ko got kaj veli. A danas je sve takmičenje ko kakvu balilku ima i kakav traktor. Namečeš na kola, dopeljaš doma, popraviš na štalu i adio mare, bonđorno. Kak su naši stari sve to mogli delat? Dajte nemojte biti deca.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Ja radim 8 - 10 kn, bala, moje je košenje, kupljenje (priprema za baliranje ), i baliranje.
Samo baliranje 4 kn po bali.
I nema šanse da bi vozio nekom, jedino bratski prijateljski.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,497
Mogli su jer nije bilo puno sijena kad nisu imali puno zemlje, osim iznimki, plus išlo se na ispašu. Bilo je više ljudi koji nisu bili u radnom odnosu i mogli su to odraditi. I za složiti sijeno na kola treba minimalno dva, a najbolje je četri čovjeka. Gdje bi ih danas našao? Nema više ljudi za pojest i popit a kamoli za radit.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Zato je najbolje kola i nametati sa vilama😉ko got kaj veli. A danas je sve takmičenje ko kakvu balilku ima i kakav traktor. Namečeš na kola, dopeljaš doma, popraviš na štalu i adio mare, bonđorno. Kak su naši stari sve to mogli delat? Dajte nemojte biti deca.
Pozabil si kravice spomenuti. :hahah:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Reko sam ti neki dan @Fendt939 ojd*** od mene, ti koji nemaš blage veze o poljoprivredni ideš nešto komentirati. Uzimaš poticije i jeb**eš poštenu klasu, kako sam rekao traktor si vidio samo na TV-u. Živiš na tuđoj grbači i praviš se pametan.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Ajoj jesi ti sad se naljutio? Ma nemas brige doc ce dan kad ćeš i ti sjest u pravi traktor 😉

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sjedim svaki dan, a ti ga samo gledaš i sanjaš o njemu. Ako nemaš neki pametni argument bolje šuti, a tebe najviše boli istina o poticaju koja ti je bolna tema.
Ja vozim svaki dan traktore kakve ti u životu nisi i nebudeš vidio. Da bolje pratiš forum sve bi ti bilo jasno.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Je evo jučer mi je baš pao novac s neba, jedva smo dočekali takav dar, al ti to ne kužiš, imaš 15 kvadrata zemlje i tak ti svejedno kakvo je vrijeme, tako da nekad promisli šta pišeš, a do tad pusa bok

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa nisi ništa sa svojom novcina napravio, i nemaš se pravo žaliti, meni žao ljudi koji svojim radom nastradali jučer,kojima je sve uništeno.
A ti koji nečeš motiku primit ako ti nešto ne sjedne meni te nije žao.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da baš je, jer si bezobrazan i podbadaš i pišeš nepromišljeno. Reko sam ti, odje**i od mene. Sjedi doma i kukaj i čekaj novce, drugo neznaš, da si kakav poljoprivrednik zasuko bi rukuve i radio, a najlakše kukati samo. Ja kolko got malo imam napravim si i ne kukam.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Svaka cast onom ko balira po 2 - 2.5 kn po bali... ja ispod 3.5 do 4 nema sanse. Ak mu preskupo neka si kupe balirku pa neka probaju... ovo za 2.5 kn je bagatela...

Najnoviji postovi

Na vrh