• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ja zato koristim skupu špagu i malo deblju.
Onda ne razvezuje
Koristio sam i ja onu tewe. Ta je valjda najskuplja. Njoj je isti vrag 400 ili 500. Ova ili ona. Ako balirka valja raditi će ako nevalja neće. Zajebavam se sa njom preko 20 godina. Neki dan mi mati kaže da nezna šta više u njoj i radi. Stara je bila kad sam ju kupio a kamoli sad.
Jedan moj susjed je jedne godine radio računicu sa svinjama, kukuruzom i žitom. Na kraju kad je povukao crtu i izračunao zgužvao je papir i bacio u peć. Nikad mi nije htio reći šta je bilo ispod crte.🤣

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Analize znaju dati neočekivane rezultate, pogotovo ako je kalkulacija bila pogrešna, ili je nije bilo, ali barem dalje ne živimo u zabludi. ;)

O

ObrisanŽ28

Guest
Hoće ja sam 350 stavio.
I preštelali rs vezače i radi ko sat dok ne podere a onda remont.
Na 2000 bala ni jedne ne razveže.
A nema goreg kad razvezuje.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,488
Ja koristim twe TIP 400,i radi i radi, jedino nekad na grbavom terenu kad ju zanjišem jer pre brzo idem zna poneku raspusti ti, ali uglavnom ništa alarmantno.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
A kolko bala napraviš iz paketa špage(10Kg)?
Ja sam naveo cijenu špage nekad i sad, u jednu balu duljine 90cm ide cirka 220 cm špage po vezaču znači puta dva. Paket špage se sastoji od dvje klupke po 5 kg koje se troše istovremeno, pa mi ti onda izračunaj. Koliko vremena , praznog hoda od parcele do parcele, goriva potroši traktor koji troši oko 4 litre na sat. Bilo bi mi drago kad bi istaknuo tu računicu za realnu cijenu. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. E da , ako ne znaš tip špage određuje metre u kili, znači tip 400 znači 400metara u jednoj kili.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
A kolko bala napraviš iz paketa špage(10Kg)?
Nemoj me pitati za dimenzije bale jer neznam a i manje bitno, barem meni. Prosjek težine je bio 15 kg. Oko 800 bala je moj prosjek za ta dva klupka tipa 400, sa njom sam najviše radio.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
U trgoagenciji dva klupka 212 kuna. Nekakva F Line. Moja balirka isto zeza. Danas ovak sutra onak. Tak da me začudilo da sa ovom špagom sasvim dobro radi.
Pošto sam prodao balirku AP -41 prije dvije godine,zbog gubitka koje mi je pravila, moram priznati da mi špaga nikad nije pravila problem,osim one Mađarske, bijele,ali i ona je išla dobro ako se malo "posunčala"

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Ja sam naveo cijenu špage nekad i sad, u jednu balu duljine 90cm ide cirka 220 cm špage po vezaču znači puta dva. Paket špage se sastoji od dvje klupke po 5 kg koje se troše istovremeno, pa mi ti onda izračunaj. Koliko vremena , praznog hoda od parcele do parcele, goriva potroši traktor koji troši oko 4 litre na sat. Bilo bi mi drago kad bi istaknuo tu računicu za realnu cijenu. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. E da , ako ne znaš tip špage određuje metre u kili, znači tip 400 znači 400metara u jednoj kili.
Nemam ja kaj računati jer ne znam, dapače toliko sam veliki bedak na ovom forumu da čak forumaši neki bolje znaju kakav miniwash imam u garaži od mene.
Nebudem uspoređival kocku jer je više nemam, a nemam ni rolo zasad al evo vam jedna usporedba pa si vi računajte kak hočete sused ima balirku mislim new holland 7060 i traktor new holland T7.170 ak se ne varam ja sam imal hesston 5540 i zetor7011, On sa svojom kombinacijom ide 8 km/h i napravi 20 bala za pol sata- 40 minuta,(sad lupam napamet jer nisam točno gledal kad je došel na ledinu i bilo je nekih stajanja jer se zaštopala Al tak otprilike) ja da bi imal zbijenu balu kak se spada i težine ko njegova moram to isto balirati svjetlosnom brzinom od oko 4 km/h iliti sat i pol.... Po potrošnji goriva smo tu negdje al po potrošenom vremenu nismo i kaj bi ja sad trebal svoju balu računat 60kn zato kaj sam više vremena potrošil? Mušteriju zanima samo cijena a njegova je 35kn...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nitko nije pitao za neznam kakvu mudrost,nego omjer cijene iste bale kad je bila cijena bale kad je špaga bila po navedenim cijenama. I,da nije mi bila namjera nikog vrijeđati,nego da se pokaže razlika u isplativosti baliranja.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ima na njuškalu hrpa rolo bali od 100-150kn..
Za baliranje dati 60-70kn je dosta s obzirom da se bala kupi za malo više para...
Ali prijevoz je dobra stavka tu,ali eto,svatko se snalazi kako zna i umije.
Tu kod mene rijetko tko ide uslužno balirati,svi samo sebi i to je to.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
"Tu kod mene rijetko tko ide uslužno balirati,svi samo sebi i to je to."

To znači da kod tebe ima dosta balirki, odnosno gotovo svatko tko treba balirati si je kupil balirku. Mogući razlog kupnje, kao i za ostale strojeve, je vjerojatno bil očekivana isplativost. a ako nije to, onda da imaš stroj kad ti treba (to nekad ima jako veliku vrijednost).

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Realno zarada je 50 kn po bali, vezanje mrezom, barem sam ja tak sebi iskalulirao, 70 kn je extra zarada... cujem da neki baliraju po 30, da imam takvog ne bi kupovao rolobalirku. Balu 125×125 prodajem po 150, i to je po meni zadovoljavajuca cjena i za kupca i za prodavaca... samo da je vremena, nabalirao bi ih tisuce...

A opet imam kupca za kockice koji mi placa po 10 kn balu ali kad nemrem ih sam spremiti... on hoce cca 2000

Na vrh