• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Mreža za bale, 3-4 sezona joj je već. Iako je skupa isplati se!

Kao što se vidi ispod su komadi i drvene grede, bočno slažem. 4-3-2-1 teško da bi išlo kad bi trebao dohvatiti položaj bale na vrhu bilo bi predaleko. I ova cerada, mreža bi onda došla do pola donje bale, šira ide za taj sistem. Inače naravno da može utovarivač dignuti četvrtu balu i kad su palete ispod.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Decki, nije problem pripremiti bale, problem je njih pohraniti zivotinjama kroz cijelu godinu.
Ja bi sve stocare proglasil herojima i dal im Nobelove nagrade.
To je najtezi posao koji postoji, ikad..

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Mene zvalo u 2 dana 12ljudi iz slovenije za sijeno dok je bil oglas aktivan.
I kod mene jučer navečer zadnje za ovu godinu.

Prilozi

• IMG_20221019_182251.jpg
    IMG_20221019_182251.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 24

leonslo

Novi član
Tu od
26 Lip 2013
Poruka
29
Da li ova kosilica ima aktivni volan?

Aktivni volan kako to misliš? Ima komande na desno polugi balance za levo desno. Na levi polugi je komanda, da si zamakneš balanco levo ili desno kad ideš po bregu.

Cujem da je kod vas sijemo 40€ bala 120x120?

Ja cene so tu nekdje ja. Video sam oglas, da je lik prodao silažne bale za 70€ komand. Ako se mene pita so neki pretiravali sa cenom, koristili so priliko visokih cena dizela, umetnjaka, folije, suše. A na drugi strani, mnogo staja se je zatvorilo tako, da se je dalo priti do livada za kosit.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Mislio sam da ima hidroosjetljivi,znači da je ne vučeš sa svojom snagom,već kad jemalo povučeš u bok ona sama korigira pravac

leonslo

Novi član
Tu od
26 Lip 2013
Poruka
29
Sad kad nemaš špere uklopljene za korigiranje levo desno ne trebaš dosti snage da jo povučeš levo desno, možeš da i koristiš komande. Ali šta imaš ti u mislima je na kosilnicama sa hidrostatskim pogonom tipa Reform, Rapid. Ali one so skupe za naše razmere, cene onih so preko 12000€ o_O

leonslo

Novi član
Tu od
26 Lip 2013
Poruka
29
Ova moja je Grillo GF 3 DF, greben prstni Bussatis 125cm. Ako jo nabaviš, obvezno uzmi ESM brezprstni greben, je skupiji al se isplati nema nikako štopanja krtina, trave med košnjo. Je malo nižji rang od BCS/Ferrari/Pasquali. Ali mnogo bolja nego Muta Maestral.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,477
Ova moja je Grillo GF 3 DF... Je malo nižji rang od BCS/Ferrari/Pasquali. Ali mnogo bolja nego Muta Maestral.
Misliš na Grillo?
Po čemu je bolji, kad je getriba vrlo slična? Aluminij ili gus? Muta ima gusanu getribu.

leonslo

Novi član
Tu od
26 Lip 2013
Poruka
29
Da Grillo je mnogo bolji. Imamo preko 40 godina Gorenja Muta, radi vsake godine sa tračnim obračalnik po bregima, do 2018 smo kosili sa njom od dakle imamo Grillota. Prije što smo kupili Grillo-ta smo kupili dve rabljeni Muti Maestral, jedna Crno-rumene farbe a druga že u noviji zeleno-crni boji. Ovih dveh godinah što smo jih imali više smo šraufali nego radili. Nije ga bilo šraufa na njo, kojeg nisam pritegoval. Getribe predno naštudiraš se pregaziš, u breg ne ide nikam. Onda smo rekli, da budemo nabavili nešto ganc novo i uzeli smo Grillo-ta (bila je u igri BCS 630 WS max) ali se nam je ova Griillo više dopala i cjena je bila bolja.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Svaka čast na poslu i volji,vidim da se kod vas dosta nagnuti tereni kose,i za to kapa do poda,divim vam se
Ali nemam namjeru nešto takvo kupovati,jer za takvo nešto nemam vremena
Kosim sa duplex traktorskom kosom G&s,a za nagnuto ima Olympiju,a to nagnuto samo kosim iz razloga da mi šuma ne izraste do njiva,pokosim i tako ostavim
A za tvoju kosilicu me čisto iz znatiželje zanimalo,jer sam jednom bio kod vas na sajmu i prodavali su te sa hidrostatskim pogonom,pa mi ju je prodavač dao da probam i stvarno se jako lagano sa njom upravljalo,pa me zanimalo kako je se to u praksi pokazalo
Možda si u pravu što se prstiju za kosu tiče,ali imam osjećaj da ti bez prstiju ne kose dobro kao ti sa prstima(nisam probao,nego mi se samo tako čini)

Nemoj me krivo shvatit,ali ako budem sa takvim kosilicama morao kositi,sigurno ću prestat kositi
A vama još jednom svaka čast

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Pošto ide lucerna za košnju po jutru? Čovjek mi daje lucernu, a ne zna koliko bi tražio, koliko je realno?

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
Ak ti daje,kaj bi trazio?

Kod mene to ide zabadav, sam da se pocisti.

Zeleno ili suho, vidi po oglasniku kak se lucerna krece pa nekih 30% od bale, ak bus si sam kosio, balirao, omatao ili kaj vec....

Najnoviji postovi

Na vrh