• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Jučer i danas...

Dođe mi da hektar posijem 🤣🤣🤣...

Prva i zadnja su sjemenska neka koju sam prije 2 godine pomeo s poda u agronomu...

U sredini 2 su "božićna" pšenica što su dijelili u agronomu...
IMG_20231219_202800.jpg IMG_20231220_173832.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Vidiš mogao bi nagodinu za probu i ječam posijati... Dobro si se sjetio...

Imaš sliku koju svoga?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Vidiš mogao bi nagodinu za probu i ječam posijati... Dobro si se sjetio...

Imaš sliku koju svoga?
to je recept moje majke u nedostatku pšenice koju smo jednostavno prestali sijati prije više 25 god.

Evo viče žena da si je kupila posijanu pšenicu u šparu , nisam siguran da li je bolje da je kupila u šparu ili da je nema .
Iskreno nisam je vidio ni kod majke , možda je i ona kupi jer ni ječam se ne sije već 5-6,7 godina tako da moguće da više nema ni to malo ječma za sjeme .

Jebiga kriza je ničega nema .
Samo pričaju uspomene da su se svi čudili kad bi vidjeli i kometirali kako ti je tako zelena i "jaka".

Znala je majka gurati to gospodarstvo , znala .

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Otkad znam za sebe sijemo ječam,a imam cca 40ljeta trebalo da se sjećam bar zadnjih 34-35

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Evo viče žena da si je kupila posijanu pšenicu u šparu , nisam siguran da li je bolje da je kupila u šparu ili da je nema .
Iskreno nisam je vidio ni kod majke , možda je i ona kupi jer ni ječam se ne sije već 5-6,7 godina tako da moguće da više nema ni to malo ječma za sjeme .
A ti dok imaš križne pute mogel si stati negdje uz polje ječma i među prstima ovršiti par lati pa pospremiti do sad i iznenaditi ih obje.

Ženi nebi kvocal, a majci bi osmjeh na lice izvukel 😉

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,722
Ječam ima širi list i svijetliju boju dok je tak mali, zato izgleda ljepše. Meni osobno je isto ljepši
Je zato te kolega pital jel se Splati te pokupiti ili da te ostavi da prenočiš i drugi dan pokupi ;)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
E imam takvu neku sličnu i dobra je za šrotani kukuruz i zob što im dajem.

Ali htjeo sam im u tome dati lomljeni kukuruz i nejde baš najbolje.

A hoću da uvijek preko zime imaju lomljenog kukuruza. Jer nisu baš ljubitelji njega. Nego jedu kad su gladne.

A šrota kad im dam onda neke jedu dok ne pojedu do kraja makar pukle ...

Tako da im ujutro dam šrota, a lomljenog kukuruza nek bude stalno.

Na vrh