Probaj, pa budeš znal. Za jednu probu se ne bu niš dogodilo.Hvala.
Svi osigurači su B razreda: 6 kom B10, 12 kom B16 i 4 kom B20. Bi li pomoglo ako prespojim s B16 na B20?
I još nekaj: 3f odvod (kabel) se uvijek štiti 3P prekidačem, a ne s 3 jednopolna.
Onoga iz Pevca nemoj ugrađivati, radi estetike, ali i vjerojatno niti položaj sabirnice ne paše, tak da kupi SE prekidač, kakvi su i ostali
Edit:
Sad sa se sjetil: pri meni se direktno pokreće kompresor s 4kW motorom preko C16A prekidača. Dugački vod (kak je i pri tebi) dovoljno ograniči struju pokretanja tak da prekidač nikad nije izbacil, čak ni ako je još nekaj priključen preko istog prekidača.
Možda bolje C20, to je neki max za 2,5 mm2 žice...
Tako je. Ja bi isto del C20. Pa nije to stroj koji dela 8 vur v komadu, saki dan..
Preživeli budu i kabli i motor..
Skini poklopac na razvodnoj kutiji motora i pomiriši!
Termička krivulja je ista, zato ti velim da ne trebaš mijenjati nazivnu struju, već samo tip.U pravu si, ide kroz razvodne kutije u kući. Spojevi su po starinski frkani, osim u jednoj kutiji gdje su sad nanovo korištene wago spojnice.
Znam da je problem samo struja kod startanja, osim ako ipak slučajno nije do motora.
Misliš na ovakav D krivulje?
A9F75116 - iC60N – minijaturni prekidač – 1P – 16 A – D krivulja | Schneider Electric Hrvatska
Schneider Electric Hrvatska. A9F75116 - iC60N – minijaturni prekidač – 1P – 16 A – D krivulja.www.se.com
Može li dulje vrijeme do njegovog okidanja naškoditi "normalnoj" instalaciji 2,5 mm² ili nekom uređaju?
Znam ljude koji ni neznaju gde im je osigurač kutija i za iskakanje automatskog zovu hep...
Mislil sam kad se namjerno makne prisjedni vijak i stavi veća patrona ili se potkrpa, zato da "ne pregara bez veze".Pod drugo.
Slazem se da se osigurači ne krpaju, ali za silu kad nemaš drugog pri ruci....
Mislim na nekaj drugo, ali ne mogu to ovdje objašnjavati. Npr, u Francuskoj je u kućnim instalacija obaveza prekidanja i faze i nule, a to se nemre postići osiguračima.Pod četvrto vjerojatno misliš na problem kad izgori faza pa zbog toga može nastati šteta?
Izborom odgovarajuće i kvalitetne opreme se to može izbjeći. Osim toga, uvijek postoji nadređeni zaštitni uređaj ("pancer").Ali.
Isto tak postoji mogučnost da automatski osigurac zaljepi i eto ti veselja samo takvog.
Kod rastalnog nema šanse.