• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
100€ par rabljenih. Mislim da su i novi tak negde al navodno ne valjaju… Ovo bi trebali biti original sa rashodovane kose…

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Znam da ovime sad budem "piknul u osinje gnijezdo", ali ne mogu da ne napišem: svi stariji strojevi za košnju trave i pospremu sijena se temeljito trebaju pregledati, defektirati i remontirati izvan sezone i / ili po zimi...

Da pojasnim:
Ja ne razumijem onoga tko usred žetve žita krene s popravcima kombajna, a takvih sam kroz radni vijek upoznao dosta, pa onda vrši teško opisiv pritisak na mene "majstora" za popravak, čim svane jutro, daj brzo, požuri se to mi složiti, drugi su s kombajnima več na polju a ja sad stojim, pa oni mi ubiru novac za usluge. 😖 Imao sam puno takvih ispred sebe i sve sam redom fino s vremenom poslao u vražju mater.
Čim bi žetva završila oni bi do naredne godine zaboravili na svoj kombajn, bilo je i onih koji nisu prije zime čak niti vodu iz motora i hladnjaka ispustili, pa su tijekom zime popucali blokovi, hladnjaci itd. Vrli su gazde i vlasnici to skužili tek netom prije početka žetve.
Slobodno se na ovo uvrijede svi koji se u ovome mogu prepoznati. To se tako ne može i ne smije raditi, iako sam ja naišao i na "pametne" koji su mi odbrusili da "oni za svoj novac rade što žele". Ma odlično, samo tako dalje...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Znam da ovime sad budem "piknul u osinje gnijezdo", ali ne mogu da ne napišem: svi stariji strojevi za košnju trave i pospremu sijena se temeljito trebaju pregledati, defektirati i remontirati izvan sezone i / ili po zimi...
Je, al mnogi lezilebovići misle - "pa n`e baš sad meni"!

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998

Da pojasnim:
Ja ne razumijem onoga tko usred žetve žita krene s popravcima kombajna, a takvih sam kroz radni vijek upoznao dosta, pa onda vrši teško opisiv pritisak na mene "majstora" za popravak, čim svane jutro, daj brzo, požuri se to mi složiti, drugi su s kombajnima več na polju a ja sad stojim, pa oni mi ubiru novac za usluge. 😖 Imao sam puno takvih ispred sebe i sve sam redom fino s vremenom poslao u vražju mater.
Čim bi žetva završila oni bi do naredne godine zaboravili na svoj kombajn, bilo je i onih koji nisu prije zime čak niti vodu iz motora i hladnjaka ispustili, pa su tijekom zime popucali blokovi, hladnjaci itd. Vrli su gazde i vlasnici to skužili tek netom prije početka žetve.
Slobodno se na ovo uvrijede svi koji se u ovome mogu prepoznati. To se tako ne može i ne smije raditi, iako sam ja naišao i na "pametne" koji su mi odbrusili da "oni za svoj novac rade što žele". Ma odlično, samo tako dalje...
U potpunosti se slažem, tak sam i ja govoril pa me nitko nije htio slušati, kad je došlo vrijeme za rad na polju, naravno došlo je do problema i onda se čude kak se baš sad pokvarilo kad ga najviše trebam. Problem je u tome što ljudi stvari ne shvaćaju ozbiljno i kaj je najgore, drugi put opet sve po starom i nikako da izvuku pouku iz toga.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Neke stvari se ne mogu predvidjeti… Konkretno ova kosa je pokosila 10 rali ove sezone bez problema dok nisam naletil na mravinjak…

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Neke stvari se ne mogu predvidjeti… Konkretno ova kosa je pokosila 10 rali ove sezone bez problema dok nisam naletil na mravinjak…
Tommy, te zube koje si pokazao na fotografiji nije "samo iznenada ubio mravinjak". "Drobili" su se oni i "žuljali" ipak malo duže...
9746BA51-AFED-439E-9AE5-741B105E1380.jpeg

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Vjerojatno nije… Al baš da mi se neda raskapati cijelu kosu koja radi i ne ne čuju se neki zvukovi koji se nebi mogli očekivati na kosi staroj vjerojatno više od mene… Reparatura je bila planirana ali me kosa preduhitrila… 😬

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Jasno mi je i žao mi je što ti se to dogodilo. Budeš popravio i onda bude tu držalo, a nešto, negdje drugdje popustilo zubu vremena.
Srdačan pozdrav, (a ja sad idem u jednu - još jučer dogovorenu "akciju" ;))

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Malo radne akcije od subote, izvoženo cca 40 m3 hrastovine na deponij koji je udaljen 2 km, s tim da smo izvlačili trupce.. tata je bio na vitlu i čupao van a ja u transportu :D b
Yama ti to prodaješ i drva za ogrijev?

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Yama ti to prodaješ i drva za ogrijev?
Ne prodajem baš, tu i tamo kad imam viška vremena onda nešto prodam, ovo sam radio iz usluge

Koliko m3 stane na prikolicu?

Tovarni prostor je 7,5 kubika, ovisi kakva su drva, ak su lijepa ravna da se da lijepo složiti ide i više

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
E MUHA!
Do 4. točke plana ne buš došel. Prve tri dugo traju, a i vruće je, k tomu ta zadnja ne ovisi o tebi :unsure:
Misliš, bumo vidli kaj bu dok dojdemo do toga. Trenutno smo još na točci 2.

1624883269177.png

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Čitam nažalost kaj se događa oko točke 2.
Mene cesta pustila, ja sam ti više šumski ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh