Znam da ovime sad budem "piknul u osinje gnijezdo", ali ne mogu da ne napišem: svi stariji strojevi za košnju trave i pospremu sijena se temeljito trebaju pregledati, defektirati i remontirati izvan sezone i / ili po zimi...
Da pojasnim:
Ja ne razumijem onoga tko usred žetve žita krene s popravcima kombajna, a takvih sam kroz radni vijek upoznao dosta, pa onda vrši teško opisiv pritisak na mene "majstora" za popravak, čim svane jutro, daj brzo, požuri se to mi složiti, drugi su s kombajnima več na polju a ja sad stojim, pa oni mi ubiru novac za usluge. 😖 Imao sam puno takvih ispred sebe i sve sam redom fino s vremenom poslao u vražju mater.
Čim bi žetva završila oni bi do naredne godine zaboravili na svoj kombajn, bilo je i onih koji nisu prije zime čak niti vodu iz motora i hladnjaka ispustili, pa su tijekom zime popucali blokovi, hladnjaci itd. Vrli su gazde i vlasnici to skužili tek netom prije početka žetve.
Slobodno se na ovo uvrijede svi koji se u ovome mogu prepoznati. To se tako ne može i ne smije raditi, iako sam ja naišao i na "pametne" koji su mi odbrusili da "oni za svoj novac rade što žele". Ma odlično, samo tako dalje...