• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Ugodna večer za izmjenu ulja na Indosu i taman kad si mislim da nece bit problema, čep prilikom vračanja nazad odluči past u kupku sa starim uljem i sad se ti igraj ronioca dok ga uloviš 😠😠😡
View attachment 43919
Kako god pritisak je prisutan, tak da Indos može dalje u nove radne pobjede 😎
View attachment 43920
Neznam zašto kovač ima kliješte,a za pranje ovakovih ruku probajte malo novog ulja u šaku i dobro trljati po rukama i biće ko nove isprobano

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
A koji je to tip Indosa? Živio sam za njih i od njih godinama.
Tip Indosa je ovaj, možda je nekome kad ga vidi pola 12, ali meni je to stroj izuzetno zahvalan i makar je mali, izuzetno jak i sposoban čak i po zemlji ako je suho 😁
Zanemarite sjenu :p
received_488337572494626.jpeg
Poznata mi ova boja kože 🤣🤣
Kolko god opereš, uvijek ostane nešto i za kruh 😅
Pogotovo oko noktiju, to oprati je nemoguće bez šivatice 😂
Neznam zašto kovač ima kliješte,a za pranje ovakovih ruku probajte malo novog ulja u šaku i dobro trljati po rukama i biće ko nove isprobano
Dok bi kovač to napipal sa kliještima nestalo bi vode doma u bojleru 🤣
Za tu foru sa uljem sam čul, al sam pribjegnul provjerenoj metodi pranja, prašku za rublje 😅

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Indos tip "ovaj", e jesi mi dao sve informacije 😂.
Dobro koji motor ima, koliko brzina ima getriba?
Vidim samo jedan kotač, nema duple. Znači manja nosivost. Čudan mi je, niski cilindar teleskopa, ima li bočni posmak vilica hidraulikom?
Koliko je star, daj me malo vrati u moju prošlost, s tim podacima. Znam da Indos tvornice više nema, svejedno...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Moj zanat je električar, ali sam godinama radio sve, dosta vremena sam bio sam na održavanju, a dok si sam radiš sve. Dobro je bilo što sam na početku radio s tada najboljima i upijao njihova znanja skoro kao spužva.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Indos tip "ovaj", e jesi mi dao sve informacije 😂.
Dobro koji motor ima, koliko brzina ima getriba?
Vidim samo jedan kotač, nema duple. Znači manja nosivost. Čudan mi je, niski cilindar teleskopa, ima li bočni posmak vilica hidraulikom?
Koliko je star, daj me malo vrati u moju prošlost, s tim podacima. Znam da Indos tvornice više nema, svejedno...
A mislil sam da je pitanje bilo koja je oznaka modela tog Indosa, a to fakat ne znam jer je pločica malo nečitljiva, a kak je napisano da imaš puno iskustva s tim viljuškarima mislil sam da bude slika dovoljna 😆
Motor u njemu je ko i u Raketi samo mislim da je to oznaka M33/V(ista priča, pločica je dosta nečitljiva), s njim sam skidao palete koje su teške negdje oko 1200kg, a to mu je dobrano na knap tako da mu je neka maksimalna masa koju može podići oko 1000kg.
Brzina ima dvije za hod naprijed i dvije za rikverc i mogu reći da je mali dosta brz ide preko 20.
Bočni posmak vilica nema al to si sve mislim da ce bit neki projekt za neku zimu kad skupim hrabrosti i volje za upustit se u to. Bitno da on meni ima ostavljeno mjesto za tu komandu 😎
Godinu proizvodnje isto ne znam jer nisam nikad pital tatu za papire, a po pločici kak sam napisal nemrem niš razaznati.
Nadam se da sam sve uspil odgovoriti 😅

Posljednje uređivanje:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Nema hidrodinamičku spojku, ima klasično kvačilo.
Od svega ovog kaj sam iscitiral najveća mana kaj sam mu pronašal je grlo za točit gorivo, tko je to tak usko izmislil stvarno bi ga trebalo resetirat na tvorničke postavke 😂

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Sunce mu ljubim ko je to tak složil, nit mjesta za kanister, nit za traktur.
Ovaj je kod mene na poslu, a prije bil u našem posjedu 😅.

IMG_20210301_102247.jpg
Podaci s pločice(čitljivi)
Nosivost 1500 kg
Godina 1975
Motor rakovica 60

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Sunce mu ljubim ko je to tak složil, nit mjesta za kanister, nit za traktur.
Ovaj je kod mene na poslu, a prije bil u našem posjedu 😅.

View attachment 43929
Podaci s pločice(čitljivi)
Nosivost 1500 kg
Godina 1975
Motor rakovica 60
Na njegovim sam "vršnjacima" počeo profesionalno raditi, ja kao mladi električar s tri kolege automehaničara.

Anlaser i dinamo su im uvijek bili jedva prepoznatljivi i vidljivi, u grudama blata i ulja motora, jer putovi unutar tvornice nisu još bili asfaltirani, imali su uljne zračne filtere koje su vozači morali prati svako jutro i nalijevati čisto ulje. Generalke motora su se radile gotovo svakih godinu dana, toliko je pijesak štetio. A kako su prije generalke tek dimili, ajojjjj, grizlo je za oči po pogonu.

Ovdje se lijepo vidi dolje između kotača poklopac prostora za akumulator. Prvi akumulator koji mi je u životu "roknuo u rukama" je bio na takvom viličaru, dok sam ga ugrađivao. Poklopac je sa svake strane imao lance (na kojima bi stajao vodoravno dok je bio otvoren) i lanci su se mojom nepažnjom zavarili na stupiče klema. Kompletnog me pošpricala kiselina, dok se vrag razletio. Drugi dan je radno odijelo bilo u stanju raspadanja. Mladost ludost i nepažnja...

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
I kod nas sve samo ne zimski uvjeti.

Prilozi

• Screenshot_20211224_165254_com.huawei.android.totemweather.jpg
    Screenshot_20211224_165254_com.huawei.android.totemweather.jpg
    14.9 KB · Pregleda: 8
Status