• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Možeš upotrijebiti približnu formulu koja navodi da u 1 km ima 1000 koraka. Međutim, to nemora biti točno. Temelji se na činjenici da ćeš u jednom koraku otprilike metar, odnosno 1000 koraka prošetati oko 1 km. Ali jedini način da dobiješ pouzdane podatke bio bi uključiti navigatora i otići jedan kilometar, brojeći korake.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Jel imamo kakvog inžimjera informatike tu da mi zbroji nekaj ak je moguće? Jučer sam na poslu napravil skoro 37000 koraka, kolko to kilometri cca?
Ja koristim ovaj pedometer.. Kolko je točan, ne znam.. Al da imam neki orijentir 😎

Prilozi

• Screenshot_20211125-220022_Pedometer.jpg
    Screenshot_20211125-220022_Pedometer.jpg
    24.6 KB · Pregleda: 12

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Na njegovim sam "vršnjacima" počeo profesionalno raditi, ja kao mladi električar s tri kolege automehaničara.

Anlaser i dinamo su im uvijek bili jedva prepoznatljivi i vidljivi, u grudama blata i ulja motora, jer putovi unutar tvornice nisu još bili asfaltirani, imali su uljne zračne filtere koje su vozači morali prati svako jutro i nalijevati čisto ulje. Generalke motora su se radile gotovo svakih godinu dana, toliko je pijesak štetio. A kako su prije generalke tek dimili, ajojjjj, grizlo je za oči po pogonu.
Pa kaj su ti viljuškari bili u pogonu dan i noć ? Na kolko se sati rada ulje mijenjalo ako su uopce imali ikakav brojač radnih sati? Koja je to firma bila ?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
i ja sam si ukopčal taj pedermetar, i onda ošal s traktorom orat...i napravil sam koraka skoro ko kupljenac, a sve na sjedeći... 🤭
vladimirac ga prevaril, mislil je da svaki klip lupa jedan korak...

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Hotela protiv toga nemremo, da ti nacrtam ili zajebavaš? Nego si nakitil bor, spremil se za polnoćku? Darove zamotal? Skuhal si kaj hotele sa klinčekom i cimetom?
Zvadil puru z škrinje?
Kupljenec jel stolac gotov za polnočku :hahah:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Jel imamo kakvog inžimjera informatike tu da mi zbroji nekaj ak je moguće? Jučer sam na poslu napravil skoro 37000 koraka, kolko to kilometri cca?
Ak si slučajno bil na kakvom stroju u vožnji ili slično isto zna brojač koraka nabrojati veliku brojku..
A i točnost toga je isto diskutabilna kako on registrira da je prijeđen jedan korak.
Da bi to bilo relativno točno on bi moral biti smontiran pri stopalu :p

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja bi najrađe išel spat da se počinem a žena mi neda, veli Badnjak je a ja bi išel u 7vur spat😳jer jučer sam mislil da bum odapal kak se zmučil na poslu🙂
Moram čekat Dedu Mraza veli mi🤭bor nakičen i ja spremam za horinzotalu.
Ako je po ovome kaje Matija del sliku onda je to dobra kilometeaža.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,721
Ak si slučajno bil na kakvom stroju u vožnji ili slično isto zna brojač koraka nabrojati veliku brojku..
A i točnost toga je isto diskutabilna kako on registrira da je prijeđen jedan korak.
Da bi to bilo relativno točno on bi moral biti smontiran pri stopalu :p
da li to znači da je mogel i cupkati na mjestu? ;)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Da bar 🙂
@Kupljenec, pri tebi je sve tak pic-pic...a ti bi išel spat..
Ja sad idem na dječju polnoćku u 8h.
A ja nenam snage, žena sve napravila sa malom, i sad čekamo Dedu mraza da maloj donese poklon, a možda i meni.
Mala mu je pripremila šalicu mljeka, orehnjaču i lizalku🙂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pa kaj su ti viljuškari bili u pogonu dan i noć ? Na kolko se sati rada ulje mijenjalo ako su uopce imali ikakav brojač radnih sati? Koja je to firma bila ?
Točno tako, ti su viličari posluživali "ljevaoničke pogone" u tri smjene, dan i noć.
Ulje se u svakom generalno uređenom motoru mijenjalo redovito, ali je abnormalna količina prašine uzimala brzo svoj danak, nakon 6-7 mjeseci vozači bi uglavnom samo svako jutro dolijevali ulje u motore. Znam da to tebi sada možda izgleda neobično, ali uvjeti su rada bili okrutni i surovi i za ljude i za stojeve. (Moj otac je tamo zaradio silikozu pluča.) Niti danas u ljevaonicama uvjeti rada nisu laki, ali onda, čistilište i pakao na zemlji.
Da se nadovežem. Poslije 1985. godine i nastajanja dvije lokacije iste firme se počelo kupovati sve više električnih viličara, da se smanji zagađenje proizvodnih pogona dimom.
U firmi je zadnjih godina na adresi gdje sam dočekao penziju bilo do 19 kom viličara, manje diesela, a više električnih. Nosivost u rasponu od 1T do 8T, a na drugoj lokaciji je znalo biti po pet-šest komada. S godinama je Indos prestajao biti glavni model, a nastajalo je šarenilo, što je s jedne strane bilo interesantno ali i sve kompliciranije za održavati, radi dijelova itd. Ma duge priče bi to bile...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja sam bio kupio sat iz ZG preko Njuškala s brojanjem koraka, ostavio ga doma stolu u kuhinji i otišli smo k punici na kavu. Dok smo došli doma nabrojeno je imao na ekranu nekoliko hiljada koraka.
Nazvao sam prodavatelja da mu vračam taj sat, nije se bunio. Vratio mi je novac, bio sam kvaran samo poštarine.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Može li mi netko objasniti za što točno koristite podatak o broju koraka?, mislim, znam da kad mi je u nogama navečer mravinjak da sam se nahodao.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Točno tako, ti su viličari posluživali "ljevaoničke pogone" u tri smjene, dan i noć.
Ulje se u svakom generalno uređenom motoru mijenjalo redovito, ali je abnormalna količina prašine uzimala brzo svoj danak, nakon 6-7 mjeseci vozači bi uglavnom samo svako jutro dolijevali ulje u motore. Znam da to tebi sada možda izgleda neobično, ali uvjeti su rada bili okrutni i surovi i za ljude i za stojeve. (Moj otac je tamo zaradio silikozu pluča.) Niti danas u ljevaonicama uvjeti rada nisu laki, ali onda, čistilište i pakao na zemlji.
Da se nadovežem. Poslije 1985. godine i nastajanja dvije lokacije iste firme se počelo kupovati sve više električnih viličara, da se smanji zagađenje proizvodnih pogona dimom.
U firmi je zadnjih godina na adresi gdje sam dočekao penziju bilo do 19 kom viličara, manje diesela, a više električnih. Nosivost u rasponu od 1T do 8T, a na drugoj lokaciji je znalo biti po pet-šest komada. S godinama je Indos prestajao biti glavni model, a nastajalo je šarenilo, što je s jedne strane bilo interesantno ali i sve kompliciranije za održavati, radi dijelova itd. Ma duge priče bi to bile...
Bome onda su i oni proživljavali tamo pakao skupa sa radnicima.
Po mojoj računici ti su motori onda dobro i izdržavali u kakvim su uvjetima radili, a jel to jednostavno mana uljnog filtera zraka da su motori u uvjetima tolike prašine zbog toga odlazili ? Bili se tu možda suhi filter bolje snašal?
Žal mi je pročitati ovo za oca :/

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh