• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
E moj kupljeni ja tad već uvelike radim kad se ti dižeš, znači mašinica radi i već tad budem prijavljeni, onda znaš kad je ustajanje.

Prilozi

• IMG_20220328_042240.jpg
    IMG_20220328_042240.jpg
    19.7 KB · Pregleda: 45

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Bio sam danas u servisu po brtvu glave B&S za kosilicu koja je stacionirana kod našega dede. Ispred servisa je jedan mladi gospodin preuzimao s popravka dvije kosilice. Ovi kotači su me jako zainteresirali za moju Husqvarnu u goricama:
IMG_20220329_094855.jpg
Ja sam čak razmišljao o izradi "gusjenica" za svoje pogonske kotače, da bi bolje vukli i manje šlajdrali / proklizavali u brijeg.
Gospodin mi nije ništa znao reči gdje je to izrađeno, jer preuzima za prijatelja. Šteta, sviđa mi se. 👌👍🙂

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Ja sam čak razmišljao o izradi "gusjenica" za svoje pogonske kotače, da bi bolje vukli i manje šlajdrali / proklizavali u brijeg.
Gospodin mi nije ništa znao reči gdje je to izrađeno, jer preuzima za prijatelja. Šteta, sviđa mi se. 👌👍🙂

Ima više od deset godina kak sam ja napravil jedne željezne sa ripnama sa kositi u vinogradu.Kosilica je bila gratis,predviđena za otpis -trula limarija i potrgani kotači.

Mora biti zadnji pogon i kad krene vuče ko luda. U dol iskopčam pogon i idem polako ,al uzbrdo treba istegnuti korak.
Ti moji su željezni namontirani na jezgre otokarene od originalnih plastičnih kotača.

Imam u pripremi i jedan jako "zubati" zupčasti remen, prijatelj si je takav učvrstil po obodu kotača i veli isto odlično ide

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ima više od deset godina kak sam ja napravil jedne željezne sa ripnama sa kositi u vinogradu.Kosilica je bila gratis,predviđena za otpis -trula limarija i potrgani kotači.

Mora biti zadnji pogon i kad krene vuče ko luda. U dol iskopčam pogon i idem polako ,al uzbrdo treba istegnuti korak.
Ti moji su željezni namontirani na jezgre otokarene od originalnih plastičnih kotača.

Imam u pripremi i jedan jako "zubati" zupčasti remen, prijatelj si je takav učvrstil po obodu kotača i veli isto odlično ide
Lako je napisati da mora biti zadnji pogon, ali što ako je višom silom na raspolaganju prednji pogon.
Moj zadnji pogon je u goricama / vinogradu završio "zupčanik u getribi pogona kotača - bez zuba", ovako:
Bez zubi.jpg
Riješio sam to poslije tako da sam na tu kosilicu ugradio - preredio, getribu od Viking kosilice, s brončanim zupčanicima i dva bočna kvačila.
U ožujku 2016. godine sam sebi izradio ovo:
WP_20160306_09_05_24_Pro.jpg
Te kotače sam koristio na kosilici za košnju 3 dvorišta. Nisam u vezi s tim rješenjem zadovoljan s činjenicom da se nakuplja i zadržava, lijepi puno blata u ripnama.
O ovome sam razmišljao za međuredno kositi kroz gorice / vinograd, ali nisam nabavio materijal niti krenuo u izradu, realizaciju (ideju sam skinuo s oglasa na Njuškalu):
Gusjenica.jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo pohital 7 vreća umetnjaka po dvorišću da mi travica bolje tira sad kad bu kiša pala, al je probelm ovi maslački, kak njih rešit? Sad buju bolje još potirali ili? 😳Zemlja je suha ko barut, to nisu istine.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
koji si ti genije neverovatni. gnojivo skupo ti bacas po dvorištu da trava raste. od trave nema ništa dok nebu toplo (tople noći vreli dani), dulji dani.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Zakaj su problem maslački, pa to je i te kako korisno za pčele.
Je ali ne tu baš doma di mi se djeca igraju na dvorišču, zato sam lani i borove zrušil zbog stršljena kaj su se skupljali, baš bi onak lepu gustu travicu.
koji si ti genije neverovatni. gnojivo skupo ti bacas po dvorištu da trava raste. od trave nema ništa dok nebu toplo (tople noći vreli dani), dulji dani.
Niš ne bacam, pa to mi je sve doma, očem da mi bude trava gusta, a ne ovak kaj se vidi spucana zemlja i ovi krtolovci, niš ja ne bacam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Moju već treba kositi, nedaj Bože da bi ju gnojili...

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
I kod nas isto, kada budemo počeli sa košnjom ne budem ni stigao kositi, svaki treći, četvrti dan bi trebao, ako hoću da bude lijepo uređeno.

Posljednje uređivanje:
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
E to je i kod mene, očem da mi lepo zgleda i gotovo, sad još moram kupit ukrasno bilje, cepljenu gaciju neku, lovor višnju.
I gustu travicu očem ko nogometno igralište.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh