Puna to dvije parcele prvi puta kod mene pa ače biti borba ove godine sa korovomPuna doza ili pola?
Puna to dvije parcele prvi puta kod mene pa ače biti borba ove godine sa korovomPuna doza ili pola?
Ja mislim da se lakse voziti s traktorom po cesti, nego cijeli dan orati s njim.Nemas ti pojma u kaj se upustas. Ako ces moci sici iz rakete, neces moci stajati na nogama. Nije traktor za duge voznje. Stavi ga na labudicu i vozi.
Da li ti sa tim kardanom na malceru mozes dovoljno podici malcer? Ja sam kupio produzetak pa ga mogu dici do kraja bez skidanja kardana...
Vi Podravci bi sve badava 🤭...Ja bi radije svaki puta vozil traktor "pjesaka" nego placal skupi prijevoz labudicom...
A ja u 4,5 vure 160km (po bregima)...samo mi je poslije glava bila kak škafEvo, jucer sam bil u prijevozu kamilice, od 8 ujutro, do 20 h navecer, tocno 12 sati rada i napravil preko 100 km, nije neki problem.
Kolega plus, kak to pratiš? dnevnu potrošnju mislim? imam digitalno brojilo i daljinsko očitanje, pretpostavljam da postoji online aplikacija kam se prijavim i gledam online tijek događaja?Ja svako jutro uz kavu između ostalog pogledam i našu dnevnu potrošnju struje. S vremenom smo se mi tako organizirali da dosta puta uspjevamo izjednačiti dnevnu (skuplju tarifu) potrošnju struje s noćnom nižom tarifom.
Unazad tri dana smo stjecajem životnih okolnosti trebali još jedan frižider. Uključili smo naš stari (još uvijek dosta moderan Gorenje model). Vidimo da nam se dnevna struja poduplala. Ogromna je razlika u konstrukciji i potrošnji struje starijeg modela i novog frižidera. Sutra ga ponovo isključim, prestaje potreba za njegovim dodatnim kapacitetom hlađenja.
Tko si to ne analizira, teško da i skuži koji mu točno aparati rasipaju novac kroz potrošnju struje...
A čemu onda one silne LED lampe po traktorima? 🤭Mislim da je lik u pravu!
Mislim da je lik u pravu!
Slažem se s tobom, ali pazim da polja koja su uz kuće ne radim po noći. Imaju ljudi pravo na mir, imaju malu djecu, pa tu imam dosta razumijevanja.Za ukras… Većina ljudi i po selima se više ne bavi poljoprivredom pa im svaki k smeta. Mene je lik zaskočil u sred dana kad sam vozil digestat da njemu to smrdi, da ga trujem, da vozim bakterije/viruse na polje… Uglavnom su svi postali gospoda i sve im smeta osim onoga kaj vide na tanjuru…
Naravno da ne, al daj takvomu objasniPa pazim i ja. I morate priznati da jedan prohod malčera po međi nije rad.
Šta sam trebao odvesti traktor 15 km kući i danas ujutro se vraćati tamo-natrag 30 km zbog 200 metara trave?