Re: stočni sirak i sudanska trava
Helena kaže:
Moja sudanska je propala totalno ,prevladao je korov ,pokošena na visini koja nije preporučljiva i danas opičila velika kiša ,i šta sad uradidi . :evil:
ako je pokošeno, spremi tu masu kakva god da je , nakon toga sudanska če nadvladat korove (premda čudno da več nije)
sudanska če krenut iako je nisko pokošeno, bude se razbusala, pogotovo sad jer je dobila kiše, još da je bečano umjetno bilo bi još bolje, al to se stigne i za drugu kišu.
ako je na masu sad pala kiša a nije pobalirano nemoj se bojati to se jako sporo masa suši.
ja sam isto pokosio, i pobalirao, i prinos je bio čisatam ok s obzirom na kasnu sjetvu
dmatkovič, ti si podosta kasnije sijao i trava nije imala sekundarne vlati jer je podosta mlada, sad u drugom otkosu če se razbusat i imat češ još bar tri otkosa
imaš dobro nabijene bale i mladu krmu, i nemaš razloga za nezadovoljstvo
nadalje, kod normiranja sjertve nije samo bit postiči što gušči sklop več je bitno dobiti VEGETACIJSKI PROSTOR , naime biljka ne raeagira isto na različite razmake u redu i između redova, a to je vegetacijski prostor, u kojem ona stvara svoju masu, znači ako ste imali sjetvu svaki drugi red sijačice onda je trebalo bit čušče u redu nego ako ste imali svaki red sijačice gdje je onda trebalo bit rijeđe u redu.
to su neke stvari koje su naizgled jednostavne ali ipak nisu, zato ja imam svake godine pokusna polja za fax u kojima se utvrđuje prinos ovisno od vegetacijskog prostora.
a o gnojidbi da ne govorim.
sve u svemu čistam dobro polja svima izgledaju od sirka i sudanske trave, eto helena če još napravit par korekcija i to je to i bez prskanja