gmiža kaže:Pa možda kan ni počel još djelovati :scratch :?:
Kad si ga hitil :?: , moja dok je manja je "žuta" a onda kad poraste prek koljena"pocrni" :lol:
stvarno dobar otkosHurlimann86 kaže:
Helena kaže:
Ma jasno, nema odustajanja dok je zdravlja i ovakve potpore od ekipe koja radi kako je ispravno a ne kako rade drugi Hvala na potpori ,iskreno!svaki put kad otvorimo teme na forumu i vidimo vaše strojeve i sve te prinose raznih kultura veselimo se kao da smo i mi u tom rangu Kukuruz smo donekle usavršili sad preostaje dudanac i ostale kulture. artyman:bogec kaže:Helena kaže:
ja sam jučer pobalirao drugi otkos sirka, čistam zadovoljan prinosom, sve u mom stilu
helena
sve ide svojim tokom, tehnologiju ste ovdje usvojili, i to funkcionira, volje imate svi u kući, s tim se želite baviti, e sad šta sad ima to s ičime veze, ima, naime, ako ste odlučili se tim bavit, a mladi jeste, nema nikakvih zapreka da polako godinu za godinom se malo po malo modernizirate
shvatio sam da si rekao/la, da sve ide prebrzo, iz mog slučaja ti mogu reči da se ja bavitm tim poslom kojih 5 godina, i šta sam zatekao, par krava, onak li la, i slabu mehanizaciju, i kad je odluka pala da se tima bavim , to je to, obnavlja se mehanizacija, uvele su se nove tehnlogije, moderniji pristup, da bi se povečao obim poslovanja, još mi preostaje sredit objekte za krave koji su eto u mane više starinskim objektima ili adaptiranim, ali i to če se promjenit.
tehnologiju na polju si vidio/la, tako da trebaš imat berem neki okvirni plan šta ti je nužno i potrebno za kvalitetan start, znači neki jači traktor, balirka i omotač, zatim silokombajn ako nemate, znači da se kvalitetno spremi krma
greške se događaju u proizvodnji, pa tako i ti helena budeš neke stvari uvidio/la pa če se taj dio ispravit
ja sam dvije godine objašnjavao neke stvari oko proizvodnje određenih kultura na forumu, i neke stvari su se pomaknile, evo gmiža je sve usvojio od prve, a o cabageu da ne govorim on ima prinose prave, tako češ i ti helena
eto malo riječi potpore za poticaj napred
Kordunas kaže:jesu ovo prvi znaci hladnoće ili je to rezultat suše!!???
Hurlimann86 kaže:dobre fotke
Jedno pitanje... Se ne zgazi dosta mase kad se radi sa jednorednim jer to nije sijano u previše široke redove :scratch :?:
a baš mi ljepo izgleda ta masa, da bar mi imamo to tako ,ali tetak ne želi ni čut za neš novo da isprobamo.bogec kaže:Hurlimann86 kaže:dobre fotke
Jedno pitanje... Se ne zgazi dosta mase kad se radi sa jednorednim jer to nije sijano u previše široke redove :scratch :?:
dobro pitanje
ono što se vidi malo širje zgaženo je ustvari probijanje komada jer je s jedne i druge strane vrt od baba a ak zgazimo nešt u vrtu budem slušo 10 godina da sam zgazio vrt, tak da smo probili kroz sredinu
a ono drugo kaj je zgaženo je ustvari posilirana masa, tj bandrki u redovima koji su ostali, kao i kod kukuruza, samo što je tu gušče pa traktor ide trag do traga guma zato ti se čini da je zgaženo, a i silirano je podosta visoko.
uglavnom masa je opet fino krenula u rast i za čas bude i taj dio za kosit, to su inače bila pokusna polja, pa nije velika površina, al je na dvije različite lokacije
Hurlimann86 kaže:a baš mi ljepo izgleda ta masa, da bar mi imamo to tako ,ali tetak ne želi ni čut za neš novo da isprobamo.
Meni se inače jako sviđa tvoj rad i brza izmjena kultura, ja to pokušavam sve više kod nas uvesti,a moram se pohvaliti da mi lagano i uspjeva. Stare livade samo polako preoravam bez da iko zna i onda se samo čude na prolječe kad treba sijat kak je sad tak puno njiva za sija a nije ih bilo :mrgreen: :mrgreen: