• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Nisam nikad vozio štore-a, nijednog. Zanima me koliko su brzi na cesti, recimo u usporedbi s 533.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pozdrav za sve na forumu. imao bi jedno pitanje ako može ko da mi objasni.
Čitam upute za štore 402, i izmedju ostalog piše da treba kontrolisati i menjati ulje u pogonskoj remenici ali bez skice,fotografije gde se to nalazi na traktoru.
pa molim za pomoć najbolje u vidu fotografije. Hvala unapred, pozdrav.
to se misli na ovo sa slike , ta remenica se nabije na i vratilo kardana , danas uglavnom ne služi za ništa
http://www.njuskalo.hr/dijelovi-traktore/kutna-remenica-imt-oglas-7781639

Nisam nikad vozio štore-a, nijednog. Zanima me koliko su brzi na cesti, recimo u usporedbi s 533.
ako ti ga nije žao tiskati do poda štore je verojatno brži , ali za svaki slučaj nađi upute jednog i drugog pa prouči

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Raspušteni 533 je brži, ak je Štore na 2350 o/min.
Ak je pak na 2550 o/min, onda je Štore brži.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Štore je bržiji od 533 u transportu za ostalo su oba bokci no ako se nema bolje služe vlasnika . Raspušteni 533 je stisnut kuplung u dol štore to nesmije jel pukne truba (večinom desna) .

Duggon

Novi član
Tu od
15 Lis 2016
Poruka
2
Hvala "puknuti". ja se ovih dana "ubi" tražeći po traktoru gde se kontroliše ulje u remenici.
Još bi pitao jel normalno što zuji u 3 brzoj i sporim brzinama. Mada kad idem nizbrdo u 3 brzoj nečuje se nikakvo zujanje.
U menjač sam sipao utto ulje negde oko 17lit. i sad je iznad gornje crte jedno 2-3cm, pa reko da nisam prepunio pa se možda zato čuje zujanje?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Svaki zuji, nije ni čudo s onim zupčaničima (ko na vuri) a i zato kaj se vrti .....
Ma nebitno.
Zujanje možeš malo smanjiti da mu natoćiš još više ulja (još 5 litri).

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to je normalno da zuji , ma nije normalno ali je tako kod svih ..budi sretan ako nemaš kabine ,

moj prijatelj se kune da ako se natoči viška ulja manje zuji .j

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Ajd prestanite pljuvati po traktoru koji je dobar u dobrim rukama.
Fala Bogu, još ih ima dosta iako nisu u proizvodnji već >30 godina.
Nit se kvare nit se lome toliko koliko svi govore.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj misliš da pljujemo vozil sem samo jednog (novog) i kao takav se loše pokazal (prema ondašnjim ostalim markama) za ondašnje uvjete . Svakome je nekaj dobro nekaj nije u mojem naseljku više niti jedan nije kupljen iako su štoreovci nudili traktor za kukuruz (tkz kooperacija) . Kad su došli na prezentaciju u vatrogasni dom malo je bilo zanimanja za veče modele ali nitko nije sklopil ugovor sa njima . Vlasnik štorka nije mogel dopeljati traktor jer je bilo blato a bilo ga sram da ga dovuče neka druga marka koja ga često izvlačila iz blata . No opet velim ne pljujem traktor za puno posla je dobar no ipak je to "gospodski" traktor .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Susjedov 402 obdelava 20 rali zemlje već 35let...
Razbit je, bil je prehićen, izvlekel je Bog zna koliko drv iz šume. Zadnjih 20 let jedino ne vleče plug.
Mijenjane su jednom spojničke osovine (navarenima) i karike na oko 4t sati (bez veze).
Sad ima valjda 12...15t sati. Još su I originalne kočnice na njemu.
I ti veliš da ne valja? Nema mi boljeg dokaza da je to solidan stroj.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Zakaj misliš da pljujemo vozil sem samo jednog (novog) i kao takav se loše pokazal (prema ondašnjim ostalim markama) za ondašnje uvjete . Svakome je nekaj dobro nekaj nije u mojem naseljku više niti jedan nije kupljen iako su štoreovci nudili traktor za kukuruz (tkz kooperacija) . Kad su došli na prezentaciju u vatrogasni dom malo je bilo zanimanja za veče modele ali nitko nije sklopil ugovor sa njima . Vlasnik štorka nije mogel dopeljati traktor jer je bilo blato a bilo ga sram da ga dovuče neka druga marka koja ga često izvlačila iz blata . No opet velim ne pljujem traktor za puno posla je dobar no ipak je to "gospodski" traktor .

Sve se pitam ili sam ja lud koji ga vozim 25 let (verziju 504) i sve delam s njim, ili su ludi ovakvi koji grunu da je maltene stakleni i živi ostanu....

Naj se ljutiti željko, ali priča ti ne drži vodu... pogotovo ako uspoređujemo štore i imt. Zašto vi preferirate IMT, to meni nije recimo jasno... mi smo imali i 539 nekih 7 god, em je to traktor za k meši i za okretač sijena i to tračni jer je s paukom prednji kraj v zraku... (4 rotora).

O usporedbi 504 i 549 DV je gotovo identičan... možda 549 malo kompaktniji....

naravno da štore ima problem sa kočnicama i da ima nježnu getribu, ali da ništa ne može.... užas....

Željko, znaš ti teoriju krda? Kud jedan, kakti predvodnik tud i krdo.... mislim da se to kod vas dogodilo.... em vi u ono vrijeme niste niti znali kaj je traktori kaj može i kaj mora kak i ja onda još mali dečec i moj otac i sused i kad su prvo kupili 539 pa nije nijedan niš s njim mogal delati... jer nije za naše podneblje... govorim o zagorju, vjerujem da kod vas valja...recimo za dupljaka od IMT-a u ono vrijeme nitko ni čul u mojem kraju, pa se kupoval štore.... :(clap):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj bi se ljutil , ne uspoređivam IMT sa Štoreom i naglašavam u ono vrijeme kad se Štore pojavil . Uspoređivam Štore i Zetora 3511 s nisem Fan IMT-a i o njemu pričam kaj po meni ne valja . No kak bi rekel cijenjeni ZJ na nedostatke se privikneš . I opet imamo ono kaj moremo kupiti no možda nisem objektivan jer sa Štoreom imam loše iskustvo po blatu i u košnji tu se nije proslavil blato jer nije za njega a košnja loše uključivanje drugog stepena ni ovlašteni servis nije mogel riješiti da bude dobro traktor prodan sa 300 rh . Nije bil moj več od rođaka ali ja sam ga najviše vozil . E sad da nisem znal kaj je traktor prvi traktor u selu je bil na krampe pa su počeli od 65-te godine dolaziti 533 tad se mogel privatno kupiti pa 2511 i 3511 a onda 3511s itd od 74 imam dozvolu za traktore malo ipak znam.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Možda je tu problem,naviknul si se na zetorova rješenja i lakoču rada,pa kad si sjel u štore nisi znal i sve ti je smetalo?
Inače 504 jako dugo idu i mogu puno povleči i ljudi kod nas rade svašta s njima.
Tri su u kraju i ne misle ih mjenjati,zakaj neznam ali ocito im pašu.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh