Ovako stvari stoje..pošto je zima i pao je snijeg..zadnjih mjesec dana sam se primil svojega štorkana 402.. Traktor se je od 83 godine naradil ko magarac..idemo od početka.. Moj otac ga je kupil davne 83 godine..htel je maloga 533 no kakva su bila vremena nisi mogel dojti na red makar i potkupil trgovce..tak da se podmazalo u tvornici u sloveniji čovjeka da moj stari kupi štorea..uglavnom, odmah kak je kupljen, nije prošla godina dana, motor je zaribal..bila neka tvornička greška..ugl. motor zamjenjen besplatno, postojao je servis u Bjelovaru.
Prije nekih desetak godina jedan nam je majstor, danas pokojni, ali pedantan i odličan radil generalku, jer je traktor stvarno dal dušu iz sebe..otplatil se je 100put..generalka napravljena..pritom se krenulo mjenjati lamelu odmah, no nije bilo potrebno jer je bila u odlicnom stanju..njegove rijeci su bile..ako ju mjenjamo..mjenjali ju budemo i za 5 godina..tak da je ostala stara..hidraulik je diran, mjenjan je cilindar jer je bil išaran kao da se je netko igral s fleksom, međutim držal je..nije puštal ni milimetra dolje..dok je stavljen novi, od tog momenta pušta lagano ko imt..
Traktor je upaljen, veli otac da tak nije nikad palil ni dok je novi kupljen..svi sretni zadovoljni..e sad evo problema..u zadnje dvije godine traktor je tak oslabjel da mu je bilo praznome teško iti v breg a poslije generalke nije radil nikakve teške poslove..e sad sam ja napravil sljedece korake
1. Promjenil novi filter goriva
2. Ac pumpa skinjena dole, temeljito isprana i očišćena od prljavštine te namontirana nazad gore
Traktor i dalje nema snage..idemo dalje
3. Odnesel dize na provjeru, veli majstor dize pišaju, kupi nove i donesi ih da ih naštelam na 185 bara, kupljeno i naštelano,ja ih namontiral..nove podloške stavil pod nosače
4. Usput skinuli poklopac ventila, naštelali ventile sa špijunima ( mjernim listićima)
Traktor i dalje nema snage idemo dalje
5. Skinul ja pvp ( boš pumpu ) i odnesem zagorščaku u štaglinec..velim ja njemu ovo sve do sad kaj se događa..zove me za par dana..i veli ovak..pumpa je u banani, trošak popravka 1700 kuna, sam mi savjetuje da kupim novu za 2500..uglavnom dosad imam pozitivna iskustva..
6. Odem u trgovinu, nabrojim pare evo nove zapakirane pumpe marka mefin
Namontiram ja nju gore..odzračim, traktor upali..oče se razletit kak ima gasa..drugi traktor..ali..sad mene muči druga stvar..traktor je sa starom pumpom radil ko singerica..bez vibracija kakvih ni ništ drugo..ovu novu kak god da ju zaokrenem..ne radi mirno onak lijepo..ako ju zaokrenem prema gore treba mu duže da upali..i radi onak malko nemirno..ako ju zaokrenem prema dolje, pali dobro ali radi malo nemirno..e sad mene zanima gdje ja griješim..ili jel se to meni čini da je tak..ali znam kak je traktor pjeval sa starom pumpom..molim pomoč..da li treba novu pumpu nosit na reglažu? Da li dize nisu dobro naštelane Neznam..molim prisutne za pomoć..Hvala..
P.S. ovo je malo duža kobasica..ispričavam se unaprijed
Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk