• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

niho

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
255
skinut cemo pumpu, zamijeniti smerin, promijenit cu ulje u mjenjacu i motoru, pa cu vidjeti. Sada cu malo dosuti, imam jos 1 ral=5 duluma posijati kukuruza i onda remont. a javljaju i kisu a vikend je pred nama. Ukoliko ne nadem 85 kupit cu INA super 5 i naliti u mjenjac.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
pumpa ne može usisati ulje iz sistema nego preko pogonskog vraila i lošeg semeringa usiše ulje iz motora
Na ciganu 643 stavljena nova pumpa i novi filter i isisala ulje iz motora u getribu tak da ipak može (cigan i Štore su slični)

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ovako stvari stoje..pošto je zima i pao je snijeg..zadnjih mjesec dana sam se primil svojega štorkana 402.. Traktor se je od 83 godine naradil ko magarac..idemo od početka.. Moj otac ga je kupil davne 83 godine..htel je maloga 533 no kakva su bila vremena nisi mogel dojti na red makar i potkupil trgovce..tak da se podmazalo u tvornici u sloveniji čovjeka da moj stari kupi štorea..uglavnom, odmah kak je kupljen, nije prošla godina dana, motor je zaribal..bila neka tvornička greška..ugl. motor zamjenjen besplatno, postojao je servis u Bjelovaru.
Prije nekih desetak godina jedan nam je majstor, danas pokojni, ali pedantan i odličan radil generalku, jer je traktor stvarno dal dušu iz sebe..otplatil se je 100put..generalka napravljena..pritom se krenulo mjenjati lamelu odmah, no nije bilo potrebno jer je bila u odlicnom stanju..njegove rijeci su bile..ako ju mjenjamo..mjenjali ju budemo i za 5 godina..tak da je ostala stara..hidraulik je diran, mjenjan je cilindar jer je bil išaran kao da se je netko igral s fleksom, međutim držal je..nije puštal ni milimetra dolje..dok je stavljen novi, od tog momenta pušta lagano ko imt..
Traktor je upaljen, veli otac da tak nije nikad palil ni dok je novi kupljen..svi sretni zadovoljni..e sad evo problema..u zadnje dvije godine traktor je tak oslabjel da mu je bilo praznome teško iti v breg a poslije generalke nije radil nikakve teške poslove..e sad sam ja napravil sljedece korake
1. Promjenil novi filter goriva
2. Ac pumpa skinjena dole, temeljito isprana i očišćena od prljavštine te namontirana nazad gore

Traktor i dalje nema snage..idemo dalje

3. Odnesel dize na provjeru, veli majstor dize pišaju, kupi nove i donesi ih da ih naštelam na 185 bara, kupljeno i naštelano,ja ih namontiral..nove podloške stavil pod nosače
4. Usput skinuli poklopac ventila, naštelali ventile sa špijunima ( mjernim listićima)

Traktor i dalje nema snage idemo dalje

5. Skinul ja pvp ( boš pumpu ) i odnesem zagorščaku u štaglinec..velim ja njemu ovo sve do sad kaj se događa..zove me za par dana..i veli ovak..pumpa je u banani, trošak popravka 1700 kuna, sam mi savjetuje da kupim novu za 2500..uglavnom dosad imam pozitivna iskustva..
6. Odem u trgovinu, nabrojim pare evo nove zapakirane pumpe marka mefin
Namontiram ja nju gore..odzračim, traktor upali..oče se razletit kak ima gasa..drugi traktor..ali..sad mene muči druga stvar..traktor je sa starom pumpom radil ko singerica..bez vibracija kakvih ni ništ drugo..ovu novu kak god da ju zaokrenem..ne radi mirno onak lijepo..ako ju zaokrenem prema gore treba mu duže da upali..i radi onak malko nemirno..ako ju zaokrenem prema dolje, pali dobro ali radi malo nemirno..e sad mene zanima gdje ja griješim..ili jel se to meni čini da je tak..ali znam kak je traktor pjeval sa starom pumpom..molim pomoč..da li treba novu pumpu nosit na reglažu? Da li dize nisu dobro naštelane Neznam..molim prisutne za pomoć..Hvala..
P.S. ovo je malo duža kobasica..ispričavam se unaprijed

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
sa starom pumpom i sa svim "starim " postavkama štracnje goriva je bilo jako kasno ..sad kad je to kak treba motor se riče ko mlada ždrebad , sve jedan cilindar hoče preskočiti onoga prije .to je moje mišljenje s vrlo malo iskustva

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Doba Rumunj tak i mora raditi, nemirno.
To je motor tri cilindra i nemre se vrteti okruglo. Nek te ne zamara taj nemiran rad na ler gasu. Garant je i pumpa glasnija.

Jedino kaj bi ja na tvom mjestu ipak radije popravljal staru pumpu kad bi nabavil kvalitetnu glavu.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Kaj ne bi trebale dizne na nekih 220 bara poštelat?

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Doba Rumunj tak i mora raditi, nemirno.
To je motor tri cilindra i nemre se vrteti okruglo. Nek te ne zamara taj nemiran rad na ler gasu. Garant je i pumpa glasnija.

Jedino kaj bi ja na tvom mjestu ipak radije popravljal staru pumpu kad bi nabavil kvalitetnu glavu.
A čovjek mi je rekel da treba na njoj, onaj okrugli prsten, neznam kak se to strucno zove, ta glava nekakva i zadnji dio kucista..a ne piše r1 račun, a ja sam u sustavu pdv-a pa mi je ovo bila bolja solucija da uzmem novu..nego da repariram staru..ali imam ja još jednoga štoreta istog takvog..i dok cujes jednog i drugog razlika je...a susjed malo dalje od mene ima isto takvog..on dok ga tjera pun gas dok ide po ulici zvuci ko da na mahove ostaje bez goriva..onak zvuk po auspuhu..a veli da to tak radi otkad ga je kupil..tj otkad je sahranil prethodnoga jer bas i nema milosti prema njemu..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Štore uvijek malo drnda na minimumu ali ima ga moj susjed i taj radi mirno dok od ujka malo drnda. Sam si rekao da je moguće da nisu dizne usklađene ali i da pumpa ne daje istu količinu goriva u sva tri cilindra. Iako je nova ne mora nužno značiti da je dobro uštimana, sve zavisi u kojoj je to mjeri i koliko si ti pedantan po tom pitanju.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Štore uvijek malo drnda na minimumu ali ima ga moj susjed i taj radi mirno dok od ujka malo drnda. Sam si rekao da je moguće da nisu dizne usklađene ali i da pumpa ne daje istu količinu goriva u sva tri cilindra. Iako je nova ne mora nužno značiti da je dobro uštimana, sve zavisi u kojoj je to mjeri i koliko si ti pedantan po tom pitanju.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
Vjeruj mi da sam dosta pedantan..2 sata sam se igral al nikak dobit miran rad.. al da sam ja dize štelal onda bi ja znal kaj sam napravil..a ni boš pumpu nisam ja sastavljal u tvornici..tak da..

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
Došao je i moj na red da ide na pola pojeli se zubi kod uključivanja kardana...

Prilozi

• IMG_20180208_194412.jpg
    IMG_20180208_194412.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 101
  • IMG_20180208_195126.jpg
    IMG_20180208_195126.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 99
  • IMG_20180208_194437.jpg
    IMG_20180208_194437.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 96
  • IMG_20180208_195720.jpg
    IMG_20180208_195720.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 92

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Pa ak si mjenjal spojnicku osovinu ovu tanku dugacku, mislim da nisi moral kalati štorkana..jer ja ga nisam kalal dok sam ju mjenjal..ak mislimo na istu..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa to se da riješiti i bez tolikoga posla.
No, vidim da mijenjaš i semering na radilici, pa...

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
ZJ kaj ti velis na ovo moje..s obzirom da si ti doktoriral štoreta[emoji16][emoji16]

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Na to sam i mislil. Otpre se zadnji poklopac gornjeg kardana na 4 šarafa i poklopac getribe i onda polako van prema natrag.
Ak nejde tak (a trebalo bi iti), onda hidrauliku malo podići i zadnji poklopac diferencijala van.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ma ne to..to znam kad sam radil..malo postova vise gore..ima cijela kobasica..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Teško je nekaj reći kad ga nisam čul ni prije ni sad. Ak je življi motor, ne žali se. Pazi samo da nije previše u foru (preveliko statičko predubrizgavanje), pa da nebi lupal i grijal se. Njegva pumpa ima varijator faze (dinamičko predubrizgavanje), pa je se on možda ponaša na novoj pumpi malo drugačije nego na staroj...

Dize se štelaju na 230+5bara.
Moj frflja na jednom cilindru od kad je kupljen. Dimi plavo i prije i poslije generalke.
Jedino kaj pali bez grijača kak nikad nije.

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
Da istina da se samo izvući ali nije se dala van pa je majstor odlučio tako napraviti a sad bumo vidili koliko su dijelovi :) raširili ču još i kotače pa da vidimo jel bu bolje...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Dimi plavo i prije i poslije generalke.

A radi čega se to događa? Tak i ja imam dim kojeg se nebrem riješiti. PVP i dizne reparirane, glave uređene, motor zdrav, uredno pali, ne grije se, ulja troši zanemarivo, ali stalno dimi plavo i sivo, kad se zagrije dimi slabije, ali ipak me živcira...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kad bi znal, bi riješil.
Danas vidim Universla na cesti, 4-cilindraša (nisam videl broj). Nema dima ni na dodavanje gasa.
Fućkaj ga. Motori su različiti, baš kak i ljudi...

Najnoviji postovi

Na vrh