Klipovi i strojna obrada je bilo oko 2t kn. Dihtungi, ventili, lageri za radilici, semering i potrošnji materijal ...valjda još 1500kn.
Danas ti je samo strojna obrada bloka, klipnjača, sjedišta ventila i obrada glave skoro tih 2 soma.
Naravno da ima i jeftinijih ali ja pričam za kvalitetnije.
Za ruke ti nemrem reći jer @MUHA i ja smo prijatelji, pa ne znam kakve bi bile realne cijene ni kakva je bila njegva kalkulacija, jer sam dosta toga ja obavljal (vozil blok na obradu i natrag, nabavljal dijelove...)
A i nisam ga ni stiskal s rokovima, tak da je mogel delati u miru, kad je imal volje i vremena. A to je to meni (bilo) najvažnije.
Realno ja to tebi (a ni nikome drugome) delal da me nisi godinama vabil i na kraju nagovoril.
Osim toga, rastavljana je i getriba, kital je i farbal pjeskarene felge...bil pri montažu guma (plastičnim pajserima, da se ne ošteti farba...takvu uslugu kod vulkanizera ja ne bi dobil).
A, iskreno, cijene se i ne sjećam više (niti mi je bila važna).
Pajseri su imali navlaku, samo smo te malo zafrkavali da su plastični
Ali kak veliš i sam, rijetki su vulkanizeri koji se budu prema mušteriji odnosili kao ti ljudi.
Ako misliš na cijenu ruku, ja imam zapisano. Cifru i tringelt.
Samo mala napomena glede cijene rada Muhe:
Koliko god da reče za ruke, vjerujte, dobili ste više nego ste platili.
Drago mi je za pohvalu ali više nije tak.
Sad sve više gledam nebi li neke svoje projekte napravil koji me ispunjavaju i da me danas nagovaraš.... teško bi uspjelo.
Ima tu jedan naš stari forumaš koji me pital nekaj u vezi nekog posla. Ovak je tekel naš razgovor, nadam se da se nebu srdil kaj sam skopiral razgovor iz pp-a
Njegovo pitanje - Jel mi mozes to zamjenit ja skinem kutiju a ti mi zamjenis i platim ti koliko kostaju ruke?
Moj odgovor - Ne, mogu te naučiti kak da zamjeniš sam.
To je pol sata posla i ja ako bi ti to delal ti nebi ništ naplatil zbog poznanstva na forumu a ako ti pomognem znal buš za neki drugi put.